Få DNS-serverens IP-adresser fra kommandolinjen i Mac OS X

Du kan hurtigt hente aktive DNS-server-IP-adresser på enhver Mac ved hjælp af netværksprogrammet. Dette gøres fra kommandolinjen, så start Terminal app og skriv en af ​​følgende kommandostreng, afhængig af den version af OS X, der kører på Mac.


Hentning af DNS-detaljer fra Terminal i nye versioner af OS X, herunder i OS X Yosemite, Mac OS X 10.7 Lion, OS X 10, 8 Mountain Lion, 10, 9 Mavericks og senere, udføres med følgende netværkssyntax:

networksetup -getdnsservers Wi-Fi

Det forudsætter, at du bruger wi-fi, som de fleste af os gør i disse dage. Udskift Wi-Fi med ethernet eller din valgfri grænseflade hvis det ellers.

Få DNS-info fra kommandolinjen i tidligere versioner af OS X, som Mac OS X 10.6 Snow Leopard, 10.5 og tidligere, brug følgende syntaks i stedet:

networksetup -getdnsservers airport

Bemærk, at jeg angiver "Wi-Fi" eller "Lufthavn" i disse eksempelstreng, fordi jeg primært bruger en trådløs forbindelse, men du kan også angive ethernet og bluetooth for at få DNS-detaljerne for disse grænseflader. Udskift kun sidstnævnte grænsefladetekst med det interface, du søger for at identificere DNS IP-oplysninger til, typisk er det det samme for hver grænseflade på computeren.

Hvis vi antager, at der er flere DNS-servere indstillet i Mac OS Xs netværkspræferencer, vil du se en rapport fra hver DNS-server i rækkefølgen af ​​deres prioritet og ser noget ud af dette:

8.8.8.8
208.67.220.220
208.67.222.222
10.0.0.1

For dem der undrer, er den øverste mest DNS-IP i den stikprøveliste Googles offentlige DNS, de to næste er fra OpenDNS, hvor sidstnævnte er en lokal router. Hvis du har brug for, kan du bruge et gratis værktøj som namebench til at finde en hurtig DNS-server.

Derudover kan du hente DNS-oplysninger ved at bruge kommandoen 'nslookup' på en server. Dette vil rapportere de eksterne servere DNS-detaljer samt din egen primære DNS for at løse den anden server:

nslookup google.com

Dette vil rapportere noget som følger med den første "Server" og "Address" bit, der viser DNS IP, der bruges af den lokale maskine:

$ nslookup google.com
Server: 8.8.8.8
Address: 8.8.8.8#53

Ikke-autoritativt svar:
Navn: google.com
Adresse: 74.125.239.135

Endelig er en anden mulighed at se på /etc/resolv.conf, men fordi denne fil automatisk genereres, betragtes den ikke altid som nøjagtig, hvis DNS for nylig er blevet ændret og endnu ikke er skyllet. Bemærk at spyling af DNS er lidt anderledes i nye versioner af OS X, da Apple har ændret, hvordan DNS fungerer ved flere lejligheder.