Deaktiver Sending af Location Services Data til Apple fra en Mac

Her er noget du måske ikke kender. Din Mac vil med jævne mellemrum sende anonymiserede data til Apple med stedspecifikke oplysninger. Den tilsigtede brug er at levere stedbaserede tjenester til kunder med Apple-produkter.

Her er den del af Apples privatlivspolitik vedrørende dette:

"For at kunne levere lokationsbaserede tjenester på Apples produkter, kan Apple og vores partnere og licenshavere indsamle, bruge og dele præcise placeringsdata, herunder din Apple-computer eller -enhed i realtid geografisk placering. Disse positionsdata indsamles anonymt i en formular, der ikke personligt identificerer dig og bruges af Apple og vores partnere og licenshavere til at levere og forbedre lokalitetsbaserede produkter og tjenester. "

Så selvom disse data for det meste er harmløse og anonyme, kan nogle brugere, der er privatliv orienterede eller i særdeleshed brancher eller erhverv, finde det upassende at dele denne type data med uautoriserede kilder. Således kan nogle brugere ønske at stoppe Mac OS X fra at sende data som dette ud. Det er nemt at gøre.

Deaktiver placeringstjenester i Mac OS X

For at stoppe afsendelsen af ​​positionsdata til Apple, skal du deaktivere Location Services.

  • Åbn systemindstillinger
  • Klik på Sikkerhed
  • Under fanen Generelt
  • Klik på knappen Lås op i hjørnet og indtast dit Admin-kodeord
  • Marker afkrydsningsfeltet ud for "Deaktiver placeringstjenester"
  • Luk systemindstillinger

Nu vil Safari (og andre programmer) ikke længere sende anonyme placeringstjenester. Det er uklart, hvad der er nøjagtigt indeholdt i dataoverførslen af ​​lokaliseringstjenester, og hvilke apps eller 'partnere' der bruger tjenesten, men kun tanken om placeringsfølsomme oplysninger, der sendes ud til tredjeparter, gør nogle mennesker urolige. Heldigvis er dette en meget nem funktion at deaktivere. Vær opmærksom på, at deaktivering af placeringstjenester på din Mac vil gøre det muligt for Mac OS automatisk at bestemme hvilken tidszone du er i, så du bliver nødt til at justere det manuelt.

Dette lyder faktisk stort set ligner funktionaliteten i Apples iAds-platform, som kører på iOS-enheder. Du kan også fravælge iAds data tracking, hvis du er interesseret.