Sådan lukkes en eBay-sag

eBay giver en online markedsplads for folk at købe og sælge næsten alt. Normalt går transaktioner mellem købere og sælgere godt. Lejlighedsvis går der dog noget galt, f.eks. At en køber ikke betaler for de købte varer, en sælger, der ikke sender varerne, eller unøjagtige varebeskrivelser, der efterlader køberen, der ønsker refusion. Hvis køber og sælger ikke kan løse tingene i mindelighed, tilbyder eBay muligheden for at åbne en sag med deres Resolution Center. Disse sager lukkes automatisk med løsning af problemet. Hvis der ikke opstår nogen automatisk opløsning, kan du manuelt lukke sagen.

Åbn din internetbrowser, og naviger til eBay-webstedet. Log på med den eBay-konto, du åbnede sagen under.

Klik på "Min eBay" og "Oversigt" øverst til højre på skærmen, og klik derefter på fanen "Konto".

Klik på "Opløsningscenter" fra listen i venstre side af skærmen. Rul ned, indtil du ser listen over dine sager.

Vælg den sag, du vil lukke, besvar spørgsmålet om løsning af problemet, og klik derefter på "Luk sag."

Tips

Købere kan åbne en sag efter den forventede leveringsdato for varer, der ikke er modtaget. Hvis der ikke findes nogen estimeret leveringsdato, skal køberne vente syv dage efter betaling. Der findes ingen ventetid for unøjagtigt beskrivende eller defekte genstande. eBay afgør, om en køber fortjener en refusion, hvis sælgeren ikke reagerer rettidigt.

Sælgere skal vente fire hele dage, før de lukker uløste sager om manglende betaling. Efter dette tidspunkt kan sælgere tilbyde varen til den næsthøjstbydende eller genforhandle varen til salg. eBay giver en endelig værdi kredit for ubetalte varer.

Advarsler

eBay kan suspendere eller annullere din konto, hvis du gentagne gange ikke overholder forventningerne i eBay servicevilkår. For eksempel kan regelmæssigt manglende betaling for købte varer resultere i tab af dine eBay-konto privilegier.