Hvad er Bluetooth A2DP?

Bluetooth er en trådløs teknologi, der oftest er forbundet med monolydheadset, der bruges til telefonopkald. Bluetooth er dog fuldt ud i stand til at bære meget mere end bare telefonlyd og er en populær trådløs løsning til stereohovedtelefoner såvel som bærbare eksterne højttalere.

Definition af Bluetooth A2DP

Hvad er Bluetooth A2DP?

Den avancerede lyddistributionsprofil (A2DP) er teknologien bag det, der populært kaldes Bluetooth-stereolyd. Bluetooth A2DP gør det muligt for en enhed, såsom en smartphone, at oprette forbindelse trådløst til et Bluetooth-stereohovedtelefon og sende musik eller anden lyd som fra en video. Som standard afkoder teknologien lyd fra sit oprindelige format (såsom MP3 eller AAC) og omdanner den til et format, der er mere passende til Bluetooths båndbredde. Ægte audiofiler bemærker muligvis noget tab, men kvaliteten af ​​højttalere, der bruges i stereo Bluetooth-headset, tillader typisk ikke, at tabet bemærkes af de fleste brugere. De fleste smartphones i dag er i stand til at oprette forbindelse til A2DP-enheder og transmittere lyd.

Typer af enheder

Hvad er Bluetooth A2DP?

Producenter har brugt Bluetooth A2DP i både mono- og stereohovedtelefoner. I mono-headset bruges stereo-aspekterne af A2DP imidlertid ikke. Dual-speaker-enheder såsom Bluetooth-stereohovedtelefoner og eksterne højttalere er de mest anvendte enheder til afspilning af Bluetooth-stereolyd. Disse enheder kan oprette forbindelse til din smartphone eller computer for at afspille lyd fra en musikafspilningsliste eller en film, du ser. A2DP kan også sende stemme af høj kvalitet fra en mikrofon, men denne applikation er ikke bredt tilgængelig i forbrugsenheder. A2DP-enheder med mikrofoner bruger stadig en mono-lydcodec, der er bedst egnet til telefonlyd i høj kvalitet og helt beregnet til en anden Bluetooth-profil.