Sådan repareres et storskærms-tv, hvis billede altid er mørkt

Tv med stor skærm kan justeres til billede. Grundlæggende billedindstillinger, der kan tilpasses af brugeren, inkluderer lysstyrke, kontrast, farve, farvetone og skarphed. Nogle fjernsyn har avancerede videoindstillinger, der kan omfatte adaptiv kontrast, dynamisk kontrast, farvetemperatur og mere. Når du har bekræftet, at fjernsynet er tilsluttet og tændt, kan du udføre nogle indstillingsændringer, der løser problemet.

Trin 1

Tryk på knappen "Menu" eller "Setup" på fjernbetjeningen, og se efter et menupunkt mærket "Picture" eller lignende. Brug piletasterne til at rulle til indstillingen mærket "Gendan billedindstillinger", "Gendan fabriksindstillinger" eller lignende. Vælg det ved hjælp af knappen "OK" eller "Enter". De oprindelige fabriksindstillinger gendannes, og hvis du ser et tv-program, bør lysstyrken være acceptabel.

Trin 2

Foretag ændringer af indstillingen "Lysstyrke", hvis billedet stadig er for mørkt. Rul til "Lysstyrke" og flyt piletasterne på skærmens skyder for at justere den. Prøv fjernsynet igen.

Trin 3

Foretag ændringer i nogle af de avancerede indstillinger, hvis du fortsat har problemer. Kig efter en indstilling kaldet "Avanceret video" eller lignende. Se efter eventuelle indstillinger relateret til kontrast. "Adaptiv kontrast" justerer automatisk billeddetaljer relateret til lysstyrke, og "Dynamisk kontrastforhold" forbedrer kontrastforholdet mellem lyse og mørke områder på billedet. Foretag ændringer af disse indstillinger med skyderen, og kontroller resultaterne ved at se et program.

Anbring fjernsynet uden for direkte sollys og pegende væk fra vinduer, hvis du fortsat har problemer.