Sådan testes 1,5 volt batterier med et voltmeter

Mange af de batterier, der ofte bruges i legetøj og elektronisk udstyr, er 1,5 volt alkaliske batterier. Disse batterier - som almindeligvis er kendt som A, AA, AAA, C og D - er forskellige i størrelse, men alle har den samme spænding. Hvis din husstand er som mange andre, ligger der et antal af disse batterier, og du har muligvis mistet oversigten over, hvilke der er gode, og hvilke der ikke længere bærer en opladning. Du kan bruge et voltmeter til hurtigt at teste dem.

Trin 1

Tænd for voltmeteret, og indstil målerens rækkevidde til 2 volt DC.

Trin 2

Sæt batteriet på en jævn, stabil overflade, så det ikke ruller væk, når du slipper det. Du skal bruge begge hænder til at teste batteriet.

Trin 3

Placer den positive ledning (normalt rød) fra voltmeteret på den positive terminal på batteriet. Den positive terminal på batteriet er placeret i enden med et "+" symbol.

Trin 4

Placer den negative ledning (normalt sort) fra voltmeteret på den negative terminal på batteriet. Den negative pol på batteriet er placeret i enden, hvor der er markeret et "-" symbol.

Vær opmærksom på spændingsaflæsningen på voltmeteret. Et helt nyt, frisk batteri kan vise en spænding så højt som 1,58 volt. Batterier, der viser en spænding på mindre end 1,3 volt, kan begynde at udvise nedsat ydeevne, og batterier med mindre end 1,0 volt skal udskiftes.