Sådan slettes MSI Installer

MSI-filer, også kendt som Windows Installer-filer, installerer programmer med forudbestemte parametre. De bruges ofte af virksomheder, der ønsker at sikre, at mange forskellige computere og brugere får de samme muligheder i et bestemt program.

Procedure

Den typiske metode til at slette et MSI-installeret program er via "Tilføj eller fjern programmer" i kontrolpanelet. I Windows XP skal du klikke på "Start" og "Kontrolpanel". Klik på "Tilføj eller fjern programmer." Klik på "Afinstaller" ud for det program, du vil slette.

I Windows Vista og 7 skal du klikke på "Start" og "Kontrolpanel". Klik på "Afinstaller et program", der er anført under "Programmer". Dobbeltklik på selve programmet for at starte afinstallationsprocessen.

Problemer

Hvis der i flere år opstod et problem, mens du installerede eller slettede et MSI-program, anbefalede Microsoft, at du bruger Windows Installer Cleanup Utility. Efter at have bestemt, at værktøjet undertiden forårsagede problemer i operativsystemet, anbefaler Microsoft nu at downloade og køre en "Fixit" -løsning, der er specifik for hvert program.

Kun installatør

Hvis du kun vil slette MSI-installationsfilen og ikke det program, den installerer, skal du blot højreklikke på filen og vælge "Slet".