Typer af seriekabler

Datakommunikation mellem digitale enheder sker ofte via serielle kabler, som bruges til at overføre data mellem enheder, der bruger bit-by-bit eller seriel portkommunikationsteknikker. De fleste typer serielle kabler bruger RS-232 (anbefalet standard-232) standardgrænseflade til kommunikation, som primært specificerer, at data skal sendes i en foruddefineret sekvens af bits. Generelt er seriekabler kategoriseret efter deres grænseflader og standarder.

Grundlæggende DTE-DCE

Dette almindelige serielle kabel bruges mellem en DTE og DCE - det vil sige henholdsvis dataterminaludstyr og datakommunikationsudstyr. I kommunikationsterminologi henviser DTE til afslutning / initiering af session, og DCE betyder videresendepunkt for en kommunikationssession. Disse kabler tilbyder både 9-25 og 25-25 pin-forbindelser ved sendemodtagende endestik. DTE-DCE-kabler bruges normalt til at etablere en forbindelse mellem computere og modemkort. I dette scenarie fungerer en computer som et DTE, og modemkort fungerer som DCE.

Null-modem kabel

Null-modem er det ideelle standardkabel til at forbinde to pc'er ved hjælp af null-modem-konfiguration. Det kaldes null-modem, fordi det ikke involverer noget DCE (modem) mellem DTE-DTE-sessioner. Desuden bruger denne proces en vis signalmængde for at sikre forbindelsesstabilitet mellem to enheder, der er kendt som "håndtryk". Et null-modem-medium er konfigureret af et serielt kabel, der er tilsluttet en null-modem-adapter, der har tværbundet sende- og modtagelinjer. De mest almindelige null-modem kabler indeholder 9-9, 9-25 og 25-25 pin konfiguration ved deres stik.

To-leder DTE-DCE

Dette kabel er næsten identisk med det grundlæggende DTE-DCE-kabel, bortset fra at der ikke er involveret nogen håndtrykproces mellem computer og modem. Dette kabel fås også i 9-25 og 25-25 pin konfigurationer, svarende til grundlæggende DTE-DCE. En begrænsning af en ikke-håndtrykningsprocedure er fraværet af anerkendelse fra DTE-slutningen.

V.35 Crossover

V.35 crossover-interface bruges til at forbinde DTE-DTE og DCE-DCE noder. Det giver også forbedret datahastighed helt op til 64 kbps ved at give 34-34 pin-konfigurationer i både sender- og modtagerender. Dette særlige medium er en blanding af RS-232 og RS-449 standarder. Dets efterfølgere i RS-232 og RS-449 standard domæner inkluderer henholdsvis V.28 og V.11.

Seriel printer

Serielle printerkabler bruges til at etablere forbindelse mellem en computer og printer via en seriel port. Dette kabel er konfigurationsspecifikt; et 9-25-pin-kabel bruges, når både printer og computer fungerer som DTE, og et 25-25-pin-kabel bruges, når computer og printer fungerer som henholdsvis DTE og DCE. Når begge enheder er DTE, kan et null-modem-kabel fungere; Men hvis en seriel printer er forbundet til en computer via den, er den ineffektiv.