Sådan deaktiveres et integreret grafikkort

Deaktiver din computers integrerede grafikkort, før du installerer drivere til et nyt kort. Hvis du ikke gør det, kan det resultere i konflikter mellem de to grafikkort. Der er to måder at deaktivere et integreret grafikkort: gennem computerens basale input output-system (BIOS) eller via Windows ved hjælp af Enhedshåndtering og Tilføj eller fjern programmer (eller et andet operativsystems lignende funktioner). Ikke alle BIOS har mulighed for at deaktivere et installeret integreret grafikkort.

BIOS

Trin 1

Genstart din computer ved at vælge Start> Luk computeren, og vælg Genstart i indstillingsmenuen.

Trin 2

Tryk på knappen, der er angivet på BIOS-skærmen, når computeren er genstartet. (Den rigtige nøgle vil variere afhængigt af computerens producent. Hvis det er nødvendigt, se computerens manual eller kontakt producenten for at finde ud af, hvilken nøgle der bruges, og hold derefter knappen nede, før computeren starter, og indtil BIOS starter.) Almindeligvis er der adgang til BIOS ved hjælp af en af ​​F-tasterne eller Delete-tasten.

Trin 3

Naviger i BIOS-menuerne (du skal nu være i en menu med blå skærm) og kigge efter en indstilling mærket "ombord", "integreret video" eller "VGA". Dette skal findes i afsnittet Integrerede perifere enheder, men det kan være i en anden af ​​menuindstillingerne afhængigt af BIOS-producenten; indstillingen er muligvis slet ikke tilgængelig på nogle modeller (hvis dette er tilfældet, skal du deaktivere kortet i Windows).

Trin 4

Skift den integrerede grafikindstilling til "deaktiveret" eller "fra" ved at trykke på Enter for at bladre gennem indstillingerne.

Gem dine ændringer, og afslut BIOS ved at trykke på den tilsvarende F-tast (den vises nederst på skærmen under Gem og afslut), og vælg "Y" for ja for at bekræfte.

Windows

Trin 1

Mens din computer er tændt, skal du højreklikke på "" Denne computer "(eller" Computer "i nyere versioner) og vælge" Administrer ".

Trin 2

Vælg "Enhedshåndtering" fra listen til venstre.

Trin 3

Find "Displayadaptere" på listen over computerudstyr, og vælg dit grafikkort. (Hvis du allerede har installeret det nye kort, skal du sørge for ikke at vælge det.)

Trin 4

Højreklik på det integrerede grafikkort, og vælg "Deaktiver" i menuen. En pop-up vises for at advare dig om, at dette forhindrer kortet i at fungere. Klik på Ja.

Gå til "Tilføj eller fjern programmer", og se efter gammel videosoftware eller drivere. Afinstaller disse programmer for at forhindre andre konflikter mellem grafikkort. (Se efter mærket på det gamle integrerede grafikkort, som sandsynligvis var Intel, ATI eller NVIDIA.)