5 dumme Terminal Tricks at holde dig underholdt

Keder sig? Start Terminal og gør dig klar til nogle helt dumme tricks for at holde dig underholdt. Du vil lytte til Horse Ebooks blab væk, se Star Wars i ASCII, spille retro spil, rist dine CPU kerner med en gentagen sætning og endda snakke med en virtuel psykoterapeut. De skjulte glæder i kommandolinjen er over os:

1: Se Star Wars i ASCII

Ja, virkelig, du kan se den oprindelige Star Wars Episode IV - et nyt håb lige fra terminalen. Alt du skal gøre er at skrive følgende:

telnet towel.blinkenlights.nl

Læn dig tilbage, slap af og nyd dit ASCII eventyr.

2: Spil Tetris, Pong og Andre Retro Spil

Tekstredaktøren emacs har en samling af spil gemt inde, herunder Snake, Tetris, Pong, Solitaire, Towers of Hanoi og meget mere. For at få adgang til disse små easteregg jems, er her hvad du skal gøre:

  • Skriv 'emacs' på kommandolinjen, og tryk derefter på Funktion + F10, derefter 't' og derefter 'g'
  • Vælg spillet fra listen ved hjælp af piletasterne eller ved at trykke på en nøgle svarende til spillet, S for Solitaire, T for Tetris, t for Hanoi, for Snake osv.

Kontrollerne tager noget at vænne sig til, men spillene er spilbare nok til at passere tiden.

3: Tal med en virtuel psykoterapeut

Husk Eliza? Hvis ikke, er du sandsynligvis ikke gammel eller nerdy nok. Alligevel kan du få adgang til den virtuelle psykoterapeut Eliza lige fra Terminal, igen begravet inde i emacs:

  • Skriv "emacs" for at starte emacs, og tryk derefter på Escape-tasten efterfulgt af hovedstad X, skriv derefter "læge" og tryk på retur
  • Løs dine problemer og bekymringer på en virtuel terapeut

Eliza er ret sjovt, og jeg har altid hemmeligt håbet på, at Siri ville indeholde samme logik som et påskeæg et sted, men det er ikke sket endnu. Jeg tror du bliver nødt til at holde fast ved at gøre nyttige ting med Siri for nu.

4: Læs Bacon Ipsum eller Hestebøger Gibberish Aloud

Hvis du nogensinde har ønsket, at din Mac taler fuldstændig fuldstændig gibberish til dig (eller en intetanende kolleger / ven / familiemedlem), se ikke mere end OS X Terminal-app, tekst til tale og den uhensigtsmæssige verden af ​​HorseEbooks eller Bacon Ipsum.

Slå op Terminal og indsæt i følgende kommando for at høre noget sandt vrøvl:

curl -s horseebooksipsum.com/api/v1/ | say

Eller for at høre den kødfulde blabber af nonstop kødretter med BaconIpsum, brug følgende kommandostreng:

curl -s https://baconipsum.com/api/?type=all-meat |say

Nu kan du nyde en uendelig strøm af gibberish, indtil du rammer Control + C for at stoppe talen.

Hvis du ikke er bekendt med Horse eBooks, er det stort set en Twitter-konto, der er blevet berømt for sine meningsløse tweets. Her er den slags ting, det vil sige:

Luft. FAKTA: Hvert år tusindvis af mennesker. Åh ja og glem ikke. Hvad hvis du tager fejl og jeg. Finansiering. Min. Hvordan man slår igennem den smukkeste Texas Shuffle, som du blev født lige uden for Dallas. Sen om aftenen kalder en gammel ven ind. Mesmeriserende måder. Hun er tvunget til at flygte fra Rom. HEMMELIG KONTANT. Brag. Summen af ​​penge afsat. 40 tommer lodret. Ud over dødeligheden, følg prog s gitteret, gyldent, på stjernerne. Tilgive. Eller tab. Hvordan har du det. Engagerende conversationalist, og du vil elske at røre ved sin hånd eller. Kys den skøre Bolt fra vandet som en fanger på fængsel ... Hvis jeg kunne vise dig et præcist ben. Monopol på din radio. Cement. Hvorfor banker skal sælge og kan være dine bedste venner. Din abs. Der er masser af tynde fyre spikere golfbolden længere end dig. Intensiv sang. Enkel lille. 40 tommer lodret. HOLDE. DU.

Dette gør en stor vittighed til at spille på nogen, hvis du kan SSH i deres Mac, skrue op deres højttalere og lade hestebøger eller kødet chatte blabber på.

5: Gentag et ord eller en sætning i CPU-inferno

Husk vores post på stress test en Mac med kommandoen yes? Du kan faktisk have kommandoen ja gentage alt ved blot at placere det i citater. Gentagelsen er så hurtig, at din processor vil gå i overdrive, fans vil begynde at blarke, og alt andet bliver langsommere, da ordet eller sætningen gentages for evigt, i det mindste, indtil det stoppes med Control + C

Her er alt hvad du skal gøre:

yes "I like fan noise"

Der er bogstaveligt talt ingen ende på ja, medmindre du stopper det selv. Hit Control + C eller dræb det med "killall yes". Og selvom denne måske virker helt ubrugelig, er den virkelig anvendelig som en stresstest for en Mac, og få de fans vinklet.

Takket være Jared for hestebøger inspirationen