Dræb processer ved hjælp af wildcards med pkill i Mac OS X

For alle, der bruger kommandolinjen regelmæssigt, gør et nyt værktøj kaldet pkill dræbende processer betydeligt lettere i moderne udgivelser af Mac OS og Mac OS X. Forbedring af standard kill-kommandoen understøtter pkill nemt jokertegn, hvilket gør det nemt at afslutte alle processer, der tilhører til en kamp eller endda en bestemt bruger.

Brug af pkill til at dræbe processer på Mac OS

På den mest grundlæggende funktion kan pkill bruges som følger:

pkill ApplicationName

For eksempel ville det dreje sig om at dræbe alle processer, der tilhører "Safari", herunder Safari Web Content-processer, ved at skrive:

pkill Safari

Dræbte processer med pkill og wildcards

Men pkill er måske bedst brugt med uid flag og jokertegn, for eksempel kan du dræbe alle processer, der starter med bogstavet "C" ved hjælp af følgende:

pkill C*

Processer, der tilhører en enkelt bruger, kan også afsluttes let med -U flag og yderligere detaljer:

pkill -U username ProcessName

For eksempel kan du dræbe enhver proces, der tilhører bruger Will med følgende;

sudo pkill -u Will *

Hvis du antager, at den angivne bruger er logget ind, vil alle apps, der kører af den bruger, blive dræbt. Brugeren vil dog ikke blive logget ud, og kernesystemprocesser vedrørende denne bruger forbliver intakte.

Gennemgå håndbogssiden for pkill til flere anvendelser og flag, og husk, at de gennemsnitlige Mac-brugere vil blive bedre tjent med at administrere opgaver med Activity Monitor i stedet. pkill er ikke tilgængelig for Mac OS eller OS X før Mountain Lion.