Sådan importeres sange fra en cd til iTunes

Hvis du har en cd-samling, du gerne vil have adgang til i iTunes, kan import af dine diske frigøre hyldeplads og udvide dit iTunes-bibliotek. Åbn iTunes, og indsæt derefter disken i din computers CD- eller DVD-drev. En dialogboks vises, hvor du bliver spurgt, om du vil importere cd'en. Vælg "Ja", hvis du vil importere hele disken, eller "Nej" for at vælge bestemte sange. Når du har foretaget dit valg, skal du klikke på "Importer CD". Når importen er afsluttet, hører du en advarsel. Klik på knappen "Skub ud" for at frigøre disken. Du kan også stoppe importprocessen ved at klikke på "Stop import".

Tip til cd-import

ITunes bruger en tjeneste kaldet Gracenote mediedatabase til automatisk at vise diskoplysninger såsom kunstner og spornavn. Hvis du har dårlig internetforbindelse eller tilfældigvis er offline, mens du importerer en CD, er spornavne og kunstneroplysninger ikke tilgængelige. I stedet vil iTunes navngive sporene "Track 01", "Track 02" og så videre. Du kan stadig importere og slå op på sangoplysningerne senere. I nogle tilfælde skal du muligvis manuelt indtaste spornavnet ved at holde musen over sporlisten og tilføje info. Derudover kan du trække spor direkte til dit iTunes-bibliotek ved enten at trække diskikonet eller en mappe.

Den digitale fordel

Det er ikke ualmindeligt, at en CD kan blive beskadiget over tid. Selvom det kan have svært ved at spille i din bil eller dit hjemmesystem, kan du muligvis redde din musiklyd ved hjælp af funktionen Fejlkorrektion i iTunes. Fejlkorrektionsfunktionen kan forhindre popping eller kliklyde, der er hjemmehørende på disken, fra at overføres til det importerede spor. For at tænde den ved hjælp af en Mac skal du klikke på iTunes og derefter på præferencer. I ruden Generelt skal du klikke på "Brug fejlkorrektion, når du læser lyd-cd'er." Du kan derefter indsætte din CD. For Windows-brugere skal du klikke på "Vælg rediger" og derefter "Indstillinger". Herfra er trinene de samme som med en Mac.