Få en gennemsigtig dock i OS X Mavericks ved at deaktivere Frost Effect

Docken fik en visuel revision i OS X Mavericks, som normalt fjerner en mindre gennemsigtighedseffekt. Det er en subtil ændring, som mange brugere ikke engang kommer til at bemærke, men forskellen er, at indholdet af Windows, billeder og elementer, der er flyttet under / bag Dock, ikke længere er synlige gennem det, der ligner et køligt vindue. Med Mavericks er den frostige effekt stærkere, og der er slet ingen gennemsigtighed, så noget bag Dock bliver usynligt.

Nogle brugere er ligeglad med dette eller endda bemærker forskellen, men for dem, der foretrækker det gamle udseende af en lidt gennemsigtig dock eller som bruger funktionen til automatisk skjulning af Dock, kan det gøre det behageligt, om ikke mindre endring. Du bør have lidt trøst med kommandolinjen for at gøre dette.

Aktivér gennemsigtighed til OS X Mavericks Dock

Start Terminal via dine foretrukne midler (det er i / Applications / Utilities /) og indtast følgende kommandostreng efterfulgt af at trykke på returnøglen:

defaults write com.apple.dock hide-mirror -bool true;killall Dock

Hvis du trykker på retur, får Dock til at afslutte og genstarte, hvilket tvinger ændringen til at træde i kraft. Du vil nok se, at standardstrengen ændrer en indstilling kaldet "skjul-spejl", men på trods af dette navn har det ingen indflydelse på Docks spejlvendende udseende. I stedet gør det det mindre gennemsigtige udseende.

Det bør understreges, hvor ringe denne gennemsigtighedsændring virkelig er, og du skal virkelig aktivere funktionen og derefter placere noget bag Dock selv for forskellen. Billedet nedenfor viser før og efter, med et terminalvindue bag Dock. Bemærk, at frostvirkningen i den øverste Dock blokerer for en af ​​terminalteksten, når den er anbragt bag Dock. På den nederste Dock har frosten gennemsigtighed, der viser terminaltekst af vinduet bagved:

Bemærk, at denne gennemsigtighedseffekt er helt anderledes end at gøre ikonerne for skjulte apps gennemsigtige i OS X Dock, hvilket også er et godt trick og lidt mere mærkbart. De to kan aktiveres samtidigt uden problemer.

Deaktiver transparens, der vender tilbage til Mavericks Standard Frosty Dock Udseende

Forsøgte det gennemsigtige udseende og besluttede det ikke for dig? Ligesom alle andre standardkommandoer er de enkle at vende om ved at udføre en anden standard skrive kommandostreng i Terminal:

defaults write com.apple.dock hide-mirror -bool false;killall Dock

Som før vil dette med magt genindlæs Dock og få ændringen (reversion) til at træde i kraft. I dette tilfælde vil det være et standard Mavericks Dock udseende, sans gennemsigtighed.

Takket være Dylan J. for at sende denne kendte standardindstilling, synes det ikke at være godt dokumenteret, selv om nogle brugere på Apples Supportforum synes at føle, at det gør en større forskel på Docks-udseendet end det rent faktisk gør. Prøv det selv, og du vil se det er ret subtilt, om Dock er placeret nederst eller på siden af ​​skærmen, det er stort set det samme, og selv om det vil justere lidt til farver, tager det ikke næsten som signifikant af en cue fra baggrundsbilledet som Dock i iOS 7 gør, hvilket skifter dramatisk baseret på tapetet.