Sådan repareres en lydforstærker med en vejledning

Kompleksiteten af ​​et reparationsjob for lydforstærker afhænger af placeringen af ​​den beskadigede del, typen af ​​komponent, der er beskadiget, og arten af ​​skaden. Reparation af lydforstærker kan variere fra udskiftning af en sikring i stikket til omvikling af transformatorens primære viklinger. Brug af en reparationsvejledning til lydforstærker til at guide dig gennem processen reducerer risikoen for fejl. Det er bedre ikke at stole helt på reparationsvejledningen. Når du har repareret en enhed med succes, skal du bruge vejledningen som en reference snarere end en guide.

Trin 1

Læs sikkerhedsinstruktionerne. Audioforstærkere har typisk en potentielt dødelig mængde strøm. Hvis du ikke forstår nogen af ​​sikkerhedsinstruktionerne, skal du kontakte en professionel. Tag altid en forstærker ud af stikket, inden du fjerner bagsiden.

Trin 2

Bliv fortrolig med de tekniske termer. Du kan ikke bruge et multimeter, medmindre du forstår udtryk som "modstand" og "tolerance".

Trin 3

Fejlfinding af forstærkeren. Afsnittet "fejlfinding" i reparationsvejledningen på webstedet Basic Car Audio Electronics opfordrer dig til at lære betydningen af ​​de forskellige advarselslys. Hvis din forstærker er i beskyttelsesfunktion, skal du se i brugervejledningen for at finde ud af betydningen af ​​advarselslyskombinationen.

Trin 4

Sluk for forstærkeren. Frakobl forstærkeren, og lad den køle af i 10 minutter.

Trin 5

Undersøg layoutet på forstærkerkredsløbet. Brug ledningsskemaet som reference, og brug farvemarkeringspenne til at farvekode delene, som de vises på skemaet, med de fysiske komponenter inde i forstærkeren.

Trin 6

Skru kabinettet af, tag kabelstikkene ud, og skru kortet ud for at udsætte printkortet.

Trin 7

Test kredsløbet. Sæt multimeterproben i den første modstand i kredsløbet, som er den nærmeste strømforsyning. Modstandslæsningen i forstærkere skal være lig med strømmen i volt divideret med modstandens værdi. For eksempel giver en 10 Ohm modstand i et 12 volt kredsløb en aflæsning på 1,2 ampere. Vejledningen vedrørende modstande på webstedet Basic Car Audio Electronics forklarer Ohms lov.

Trin 8

Fjern defekte dele. Hvis modstanden giver en aflæsning, der er højere end fem procents varians, er den defekt. En modstand, der giver en nulaflæsning, blæses. Udskift modstanden ved at afbryde forbindelsesstifterne på bunden af ​​printkortet. Sæt en ny modstand af samme værdi ind i det ledige hul på tavlen, og lod stikstifterne på stikket.

Fix løse ledninger. Hvis du ser en løs eller dårligt tilsluttet ledning, se skemaet for at fastslå, hvilken komponent der er tilsluttet ledningen. Se din vejledning for at fastslå, hvad den komponent gør. Dette giver dig en idé om symptomerne på fejl for hver komponent. Smelt ledningsforbindelsen med et loddejern. Vent på, at forbindelsen er afkølet, dypp jernet i noget rent lodde og opret en ny forbindelse.