Sådan finder du et aktiv-id-nummer

Et aktiv er alt, hvad der har en dollar eller en økonomisk værdi. Uanset om du ejer hardware som en del af en virksomhed eller til personlig brug, er det meget vigtigt at spore og identificere disse aktiver. De fleste hardwareproducenter tilføjer identifikationsnumre til hardware, kaldet serienumre, men "aktiv-id" er en almindelig betegnelse, der bruges af virksomheder. Du skal muligvis kende disse numre, når du ringer til teknisk support for at få hjælp, eller når du skal redegøre for aktiver i en virksomhed. Placeringen af ​​disse numre varierer, men du kan bruge et par teknikker til at fritte placeringen.

Åbn et proprietært, forudinstalleret aktiv-ID-program, hvis du bruger en computerenhed, såsom en PDA, smartphone eller pc. Som et eksempel installerer Hewlett-Packard "HP Asset Viewer" på sin HP iPAQ Data Messenger-enhed. Ved at klikke på fanen "Identitet" vises serienummeret og brugeroplysningerne. Læs enhedens brugervejledning, eller kontakt teknisk support for at afgøre, om et sådant program er installeret, og lær, hvordan du bruger det.

Se efter ID-nummeret på hardwareenhedens eksterne kabinet eller hus. De fleste producenter placerer en mærkatmærkat med aktiv-id eller serienummer på siden, bagsiden eller undersiden af ​​enheden. Nogle producenter, som f.eks. Dell, vælger at oprette et ID-kort, der glider ind og ud af en plads på bagsiden af ​​hardwareenheden. Mærket vil også indeholde oplysninger om mærke og modelnummer.

Brug et tredjeparts softwareprogram, der opretter en detaljeret profil af al hardware på en computer. Et sådant program er Belarc Advisor, som registrerer al hardware og software på en pc. Det bruger internetbrowseren som en grænseflade til at vise hardware-serienummeroplysninger. Besøg Belarc-webstedet for at downloade programmet.