Få alle DHCP Info med ipconfig hurtigt

Hvis du nogensinde har brug for at fejre et netværk eller en internetforbindelse, ved du, hvor frustrerende det kan være (især når du er på teknisk support med forskellige bredbåndsudbydere). Dette hurtige tip kan gøre jobbet lidt lettere på dig selv ved at hente alle relevante DHCP-oplysninger, som f.eks. DHCP-server IP, klient, subnetmaske, router, DNS-servere, alt - direkte fra kommandolinjen.

Sådan får du DHCP Info med ipconfig fra kommandolinjen

For at komme i gang skal du starte Terminal og bruge kommandolinjeprogrammet ipconfig.

Hvorvidt din Mac bruger en0 eller en1 afhænger af modellen, men der er ingen skade i forsøget på at hente DHCP-informationen fra begge dele, da kun en vil returnere de korrekte resultater.

Kommandoen til en wi-fi only mac eller et kablet netværk på en multi-networked mac ved hjælp af ethernet er som regel:

ipconfig getpacket en0

Kommandoen brugen til en Mac ved hjælp af Wi-Fi på en Mac med dobbelt netværk er som regel:

ipconfig getpacket en1

Igen kan din Mac bruge en1 eller en0, spørge begge, hvis man kommer tilbage som tom eller tom. Hvis begge kommer tilbage som tomme eller tomme, foreslår det, at Macen ikke har nogen DHCP-oplysninger og skal forny en lejekontrakt fra DHCP-udbyderen (typisk den router, Macen er forbundet med).

Du vil blive præsenteret med en masse oplysninger, men det mest nyttige er normalt DHCP-dataene til sidst som vist i skærmbilledet. Et eksempel på den meningsfulde del af produktionen er:

$ ipconfig getpacket en0
dhcp_message_type (uint8): ACK 0x5
server_identifier (ip): 192.168.0.1
lease_time (uint32): 0xf20
subnet_mask (ip): 255.255.255.0
router (ip_mult): {192.168.0.1}
domain_name_server (ip_mult): {116.1.12.4, 116.1.12.5}
end (none):

Ovenfor vil du også se ip-adresser og MAC-adresser, men for vores formål her ser vi udelukkende på DHCP-detaljer.

Nu skal du vide, om DHCP-oplysninger er korrekte, DHCP-lejekontrakten skal fornys, eller hvis du skal videreudleveres til en anden kilde for yderligere information. Kommandoen ipconfig kan også fornye en DHCP-leasing, hvis det er nødvendigt.

For at være klar eksisterer ipconfig både i Mac OS X og Linux-verdenen, men med det formål arbejder vi her med Mac selvfølgelig. Og ja, ipconfig er forskellig fra ifconfig!

Jeg håber det hjælper dig så meget som det hjalp mig!