Sikkerhedsopdatering 2016-001 til OS X El Capitan og Yosemite Available

Apple har udgivet sikkerhedsopdateringer til Mac-brugere, der kører OS X El Captain 10.11.6 og OS X Yosemite 10.10.5, og anbefaler opdateringer til alle brugere, da de sigter mod at forbedre sikkerheden for Mac-operativsystemet.


Opdateringerne er mærket som Sikkerhedsopdatering 2016-001 10.11.6 til OS X El Capitan og Sikkerhedsopdatering 2016-005 10.11.5 til OS X Yosemite og er nu tilgængelig fra afsnittet Mac App Store Updates. Opdateringsstørrelsen er ganske lille og skal installeres hurtigt, men husk at sikkerhedskopiere din Mac, før du installerer systemopdatering.

Sikkerhedsopdateringerne pakker også en lille opdatering til Safari for at bringe den til version 9.1.3.

Udgivelsesnotater, der er knyttet til sikkerhedsopdateringerne, er ret små, men det relaterede dokument på Apples supportwebsted beskriver to primære problemer, der er patchet i udgivelsen:

kernel
Tilgængelig til: OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11.6
Virkning: En applikation kan muligvis afsløre kernehukommelse
Beskrivelse: Et valideringsproblem blev behandlet gennem forbedret input sanitisering.
CVE-2016-4655: Citizen Lab og Lookout

kernel
Tilgængelig til: OS X Yosemite v10.10.5 og OS X El Capitan v10.11.6
Virkning: En applikation kan muligvis udføre vilkårlig kode med kernel privilegier
Beskrivelse: Et problem med hukommelseskorruption blev behandlet gennem forbedret hukommelseshåndtering.
CVE-2016-4656: Citizen Lab og Lookout

Sikkerhedsopdateringer anbefales generelt for alle Mac-brugere at installere, da de sigter mod at beskytte computeren mod mulige sikkerhedsrisici eller relaterede skader.

Apple har for nylig udgivet en sikkerhedsopdatering til både iPhone og iPad brugere, versioned som iOS 9.3.5.

Fejlfinding Problemer med sikkerhedsopdatering 2016-001 til OS X El Capitan & Yosemite

Nogle Mac-brugere har rapporteret problemer med deres computer efter at have installeret de små sikkerhedsopdateringer til OS X El Capitan eller OS X Yosemite. De primære problemer, der opstår, synes at være et af følgende:

  • Mac-programmer fungerer ikke længere eller starter med en fejlmeddelelse, der siger "Du kan ikke åbne programmet (app), fordi det kan være beskadiget eller ufuldstændigt", og appikonen vises som generiske
  • Finder er ekstraordinært langsom for at opdatere mappens indhold
  • Macen fryser eller styrter ved opstart enten ved login eller under en evig fremdriftslinje

Du kan muligvis afhjælpe problemerne ved at starte Mac'en i Safe Mode (genstart holde Shift-tasten nede). En anden mulig løsning for at blive fast på en hvid eller sort skærm under systemstart eller login er at nulstille PRAM.

Vedvarende problemer efter opdatering kan kræve, at Mac'en genoprettes fra en Time Machine-backup, der er lavet, før opdateringen af ​​systemsoftwaren.

Hvad har din erfaring været med de nyeste Mac-sikkerhedsopdateringer? Gik installationerne uden hitch? Har der gået noget galt, og du har fundet en løsning til at afhjælpe et problem? Lad os vide i kommentarerne.