Hvad bruges BNC-stik til?

BNC-stik er fastgjort til enderne af koaksialkabler og kan bruges til at forbinde signaler såsom RF-signaler og videosignaler på forbrugerelektronik.

Fungere

Forbrugerelektronik, der har RCA-stik, såsom fjernsyn og DVD-afspillere, kan også tilbyde BNC-stik til levering af kompositvideo. På computerskærme kan BNC-stik bruges som et alternativ til VGA-stik for at forbedre kvaliteten af ​​videoen. BNC-stik kan forbinde både analoge og digitale signaler.

Funktioner

BNC-stik af hantype er fastgjort til enderne af koaksialkabler. BNC-stik består af metalring eller rør, der omgiver en stift. Stiften er forbundet til koaksialkablet og er overførselspunktet mellem kablet og den enhed, kablet er tilsluttet.

BNC Sammenlignet med SMA

Hvad bruges BNC-stik til?

Både BNC- og SMA-stik kan bruges med koaksialkabler. SMA-stik bruges ofte til tv-kabelforbindelser til husholdningerne og kan derfor være mere fortrolige for forbrugerne. SMA-stik adskiller sig imidlertid fra BNC-stik, og typer stik kan ikke udskiftes. SMA-stik er for eksempel gevind, mens BNC-stik ikke er.

Misforståelser

BNC står for Bayonet Neill Concelman. Bayonet beskriver den fysiske forbindelsestype, og Neill og Concelman er navnene på BNC-stikkets to opfindere. Forkortelsen BNC er fejlagtigt antaget at stå for British Naval Connector, Bayonet Nut Connector og Baby N connector.

Historie

I tidligere computernetværk blev BNC-stik med koaksialkabler brugt i Ethernet-netværk, men Ethernet-netværk er nu mere almindeligt forbundet med RJ45-stik og CAT5-kabler.