Problemer med input af computerlyd

Computere er fremragende multimedie-multitaskere. Ikke kun viser de video, men de er i stand til input og output af lyd i flere formater. De kan tilsluttes et stereoanlæg i hjemmet eller bruges alene som lydarbejdsstationer. Når noget går galt med din computers lydinput, er det vigtigt at forstå, hvordan lydteknologien på din computer fungerer for at fejlfinde og løse problemet.

Lydkort

Lydkort er, hvor al lydindgang, output og signalbehandling finder sted. De fleste moderne lydkort er udstyret til at håndtere 2-kanals lyd samt 5.1 eller 7.1-kanals surround-lyd. Selvom de har indgange til de forskellige surroundhøjttalere, har de fleste surround-kompatible lydkort kun få udgange. Nyere lydkort kan også omfatte andre indgange, såsom en digital lydindgang. Andre funktioner inkluderer frontpanel lydstik, eksterne lydstyrkekontrol og lydforbedringssoftware.

Inputtyper

Et typisk lydkort til computeren er normalt udstyret til at håndtere lydindgange fra en eller to kilder. Stationære computere har typisk en mikrofonindgang og en linjeindgang. På moderne computere er input og output farvekodet. Mikrofonindgangen er lyserød og linjeindgangen er blå. Disse indgange kan håndtere mikrofoner og andre kilder med mindre 1/8 "-stik. Hvis der ønskes en professionel lydkilde med XLR-tilslutninger, skal den først tilsluttes en forforstærker eller mikserbræt.

Desktop vs laptop lydkort

Desktop-lydkort har flere indgange og tilgængelige muligheder end bærbare lydkort. Mens desktop-kort har flere indgangstyper og surround-lydindgange, kommer bærbare computere kun med en indgang og et udgangsstik. Outputtet fungerer normalt som en linjeudgang og et hovedtelefonstik, mens indgangen fungerer som en mikrofon- og linjeindgang. For at forbinde en mikrofon til en bærbar computers line-input skal den have et 1/8 "stik. Mere avancerede mikrofoner, såsom kondensatormikrofoner, fungerer normalt ikke med en bærbar pc's standardmikrofonindgang.

Mikrofoner

Mikrofoner lavet til computere trækker nok strøm fra mikrofonindgangen, er nemme at bruge og er fine til simpel stemmeoptagelse eller videokonference. Til professionel optagelse kræves der dog mere udstyr. En højkvalitets kondensatormikrofon skal tilsluttes en forforstærker og / eller en mixer, før den tilsluttes mikrofonen eller lydindgangen på lydkortet. Mikrofoner i professionel kvalitet har brug for ekstra strøm (kaldet phantom power) og XLR-indgange for at fungere, og de fleste lydkort leverer ikke dette.

Forebyggelse / løsning

Ved fejlfinding af dine input anbefales det at bruge din computers software til at sikre, at et bestemt input ikke er slået fra eller slået ned hele vejen. Lydkort er følsomme over for høje frekvenser, så hvis det indgående signal er for højt, vil du opleve forvrængning. Når du bruger analoge rød / hvide indgange og udgange, kan det være nødvendigt med en Y-adapter for at konvertere output til et 1/8 "jackstik, der er kompatibelt med din computer. Tilsvarende, hvis output har et 1/4" jackstik, er en anden konverter krævet. SPDIF, koaksial og andre digitale indgange kræver kabler lavet specielt til overførsel af digital lyd.