Command Line Disk Brug Hjælpeprogrammer: df og du

At få oplysninger om diskbrug på en Mac samles ofte ved at vælge en fil, en mappe eller en harddisk og trykke på Command-I for Get Info, og der vises en flot GUI-grænseflade med udvidet information om det valgte objekt, herunder diskbrug. Kommando-jeg er ikke den eneste måde at få diskinfo på, men med kommandolinjen er der to nyttige værktøjer til at indsamle disse data, som du bør vide; df og du. Følgende er en kort forklaring på hver kommando, og hvordan du kan bruge dem:

df - viser diskbrugsoplysninger baseret på filsystem (dvs.: hele drev, vedhæftede medier osv.)

Ved kommandoprompten skal du skrive:
df -h
-h-flag er for 'menneskelig læsbar form', hvilket betyder returresultater i det velkendte megabyte / gigabyte format. Du skal se noget som dette:

$ df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/disk0s2 74G 52G 22G 70% /

I dette tilfælde er / dev / disk0s2 den primære harddisk, og 70% af den er i brug.

du - viser oplysninger om diskbrug for hver fil og mappe (dvs.: hjemmapper, mapper osv.)

Ved kommandoprompten skriver du:
du -sh ~
-s flag er til et resumé, og endnu en gang -h-flag er for 'menneskelig læsbar form', den ~ er dit hjemmekatalog. Du skal se noget som dette:
$ du -sh ~
26G /Users/MacUser

Denne brugers hjemmekatalog tager 26 gb plads!

Et andet eksempel, skriv du -sh * på terminalen. * Jokertegnet dækker alle filer i din hjemmekatalog eller i hvilken mappe du er i øjeblikket. Terminalen vil som standard starte med din hjemmekatalog som pwd (nuværende arbejdskatalog).

$ du -sh *
32M Desktop
217M Documents
531M Downloads
12G Library
5.2G Movies
2.1G Music
1.5G Pictures
8.0k Public
36k Sites

Som du kan se, muliggør * en opsplitning af pladsen taget op af hvilken mappe. Dette kan være yderst nyttigt, når du forsøger at rydde op på diskplads, hvis du ikke ved, hvad der smitter hele rummet.