Sådan udskrives fotos med billedtekster

Elementer, du har brug for

  • Computer

  • Foto billedfil

  • Microsoft Office-pakke (valgfrit)

  • Printer

Teksttekster spiller ofte en vigtig rolle på fotografier. De definerer billedet og fortæller seeren nøjagtigt, hvad han ser på. For familiealbum og fotografier taget for længe siden giver billedtekster vigtig sammenhæng. Det er let nok at glemme datoen, begivenheden eller folkene på et fotografi efter mange år, og en teksttekst kan fortælle senere seere disse oplysninger.

Instruktioner og retningslinjer

Download fotografiet til din computer, og giv det et navn, du kan huske. Gem det i et område, hvor du nemt kan finde det, som på skrivebordet eller i mappen Dokumenter.

Åbn Microsoft Office, og vælg "Nyt tomt dokument." Gå til menuen Indsæt, og klik på "Indsæt billede." Et vindue åbnes - find dit billede, vælg det og klik på "Åbn".

Arranger fotografiet, hvor du vil have det i dokumentet, og juster størrelsen, indtil det er i de proportioner og skala, du ønsker. At klikke på et af hjørnerne og trække det indad eller udad er den bedste måde at gøre dette på.

Gå tilbage til menuen Indsæt, og vælg "Indsæt tekstboks." Placer tekstboksen under billedet, og skriv billedteksten. Hvis du vil ændre skrifttype, skrifttypestørrelse, farve eller andre specifikationer, skal du fremhæve teksten og ændre den som med normal tekst i Microsoft Word.

Gå til menuen Filer, og vælg "Udskriv". For at få vist billedet kan du også vælge "Udskriv eksempel" først.

Tips

Microsoft Office har lidt forskellige formater til Macintosh-computere og pc'er, men processerne er stort set de samme.

Billedtekst til fotos er også mulig i PowerPoint såvel som ikke-Microsoft-programmer som OpenOffice, Photoshop, InDesign og andre. Igen er nogle af trinene lidt forskellige, men ikke for svære at finde ud af.