"Mac" faldt fra "Mac OS X" - Det kaldes nu bare OS X, betyder det?

Apple ser ud til at beskære ordet "Mac" fra "Mac OS X" til fordel for bare "OS X", når det kommer til Mac OS X Lion (eller rettere OS X Lion). Dette blev oprindeligt bemærket på WWDC 2011 keynote og alle de efterfølgende Lion marketing materialer på Apples OS X hjemmeside og andre steder, men vi troede ikke meget andet end at være en branding øvelse for Apple. Så hvorfor posten om dette nu? Nå, der har været flere konspirationsteorier, der fremmer vores kommentarer og andre steder på internettet baseret på den lille navneændring.

Konspiration 1: "OS X" lyder ligesom "iOS" Derfor skal det betyde "iOS X"
Den fremtrædende teori er, at ved at droppe Mac'en fra Mac OS X og bare kalde det OS X, er det et skridt tættere på navn til iOS. Derudover går teorien om, at vi får en fusion af OS X og iOS, det vil blive navngivet iOS X, og snart efter at verden slutter, som den Maya kalender forudsagde ville ske i 2012 (OK lavede jeg den sidste del op). Ekstra brændstof til IOS / OS X ilden kommer fra funktioner som LaunchPad i Lion, da det er indlysende, at iOS påvirker kommer til Mac-platformen.

Konspiration 2: Mac'en er død
Den anden paranoide teori er, at Mac-platformen skal være død ved at droppe "Mac" fra navnet "Mac OS X". Dette går så i spidsen for spekulationer baseret på kattenavnekonventionen, idet Lion er den største kat, derfor skal den være den sidste kat og den sidste Mac OS X, og at de Mac'er, vi bruger nu, er de sidste, vi vil nogensinde se før iPad tager over skrivebordet.

Virkelighed: Mac'en er levende og godt, DaringFireball til undsætning
Er det meget vigtigt at droppe Mac fra OS-navnet? Den velforbundne John Gruber fra DaringFireball har besluttet at chime-in med sine tanker om sagen, og det skulle fjerne nogle af paranoia. Den vigtigste budskab fra Gruber: "Jeg ville ikke læse for meget ind i dette."

Her er hans fulde svar, i en post med titlen "Apple dropper 'Mac'en fra' Mac OS X '?":

Det er ofte blevet refereret kollektivt som bare "OS X" lige siden det blev annonceret, men det er første gang Apple har tabt "Mac" fra navnet i marketingmaterialer. Jeg aner ikke hvorfor, men jeg ville ikke læse for meget ind i dette. Jeg tror, ​​at de - hvor ved "de", føler sig fri til at erstatte dig-know-who - synes bare det lyder bedre. Og det præciserer, at Mac er hardware, OS X er softwaren - ligesom hvordan iPhone, iPod Touch og iPad er hardware, og iOS er softwaren.

Snart efter at have indsendt det, opdaterede han med nogle flere tanker, som yderligere bør afklare navngivningskonventionen:

Kom til at tænke på det, jeg er temmelig sikker på, at den eneste grund til, at "Mac" nogensinde blev sat i navnet på operativsystemet, var for den uovervejede kloningsalder. Før klonerne blev det blot kaldt "System 7", "System 6" osv. De omdøbte det til "Mac OS", så der ville være en slags Mac involveret i maskiner, som selv ikke kunne kaldes Macs.

Gruber nævner ikke specifikt konspirationsteorierne om Mac-operativsystemet, men jeg tror, ​​at hans post klart har til formål at adressere dem.

Yderligere bevis ... "Mac" er stadig i "Mac OS X" efter alle
På trods af Apples seneste branding ændringer vedrørende Lion, "Mac OS X" som et navn er levende og godt, og det er faktisk hele Mac OS X Lion selv. Her er et par eksempler:


  • "Om denne Mac" i Lion fortsætter med at vise "Mac OS X" (vist ovenfor, tak AJ)
  • Mac OS X Lion Dev Preview 4 er stadig mærket "Mac OS X Lion"
  • Den nye "Mac OS X" login skærm i Lion viser tydeligt "Mac OS X" (afbildet nedenfor)

Husk, at Apple er klart midt i rebranding og omdøbe flere andre ting. Et andet nyt eksempel er AirPort nu kaldet Wi-Fi i Lion, men det betyder ikke, at AirPorts trådløse netværk er væk eller døende, det kaldes bare Wi-Fi i menulinjen.

Det betyder også, at "Mac" ikke er i Apples nye branding for Lion? Ikke rigtig. Du har stadig en Mac, den kører endda stadig Mac OS X, Apple kalder bare OS X nu. Som Gruber siger, må du ikke læse for meget ind i det.