Porte, der er blokeret af Verizon

Forskellige internet- og kommunikationsapplikationer bruger specifikke porte til at kommunikere med andre maskiner på Internettet. For at begrænse brug af båndbredde eller begrænse den ulovlige eller ondsindede brug af Internettet blokerer mange internetudbydere (ISP'er) de almindelige porte, der bruges til bestemte applikationer. Verizon bruger undertiden denne praksis.

Port 80

Port 80 bruges ofte af enkeltpersoner til at hoste servere og websteder fra deres hjem. Mange internetudbydere gør blokering af denne port til en standardpolitik. Verizon har flere gange ændret sin politik vedrørende havn 80. Mens Verizon tillod forretningskonti med statiske IP-adresser adgang til kommunikation via denne port, har privatkunder og dem med dynamiske IP-adresser fundet indgående port 80 blokeret før 2009. Siden da har netværksopgraderinger åbnet adgang til denne port for nogle forbrugere, men de pågældende opgraderinger fandt ikke sted for alle kunder på én gang.

Port 25

Mange almindelige e-mail-vira benytter port 25 til at inficere andre computere. På grund af denne fare har Verizon undertiden blokeret udgående port 25. Denne blok fjernes undertiden, men blev genoprettet så sent som i 2010. Indgående port 25 er undertiden blevet åben, mens dens tilsvarende udgående port er blokeret, som det primære formål med blokken er at forhindre udgående e-mail i at inficere andre computere.

P2P-porte

Mens nogle andre internetudbydere har blokeret adgangen til havnene, som ofte letter peer-to-peer-forbindelser, såsom fildelingsnetværk og BitTorrent-tjenester, opretholdt Verizon en politik om at lade disse porte være åbne for sine kunder i slutningen af ​​2010. Denne politik er kommet under kontrol på grund af kontroversen og potentialet for misbrug forbundet med P2P-netværk. Potentialet for politiske ændringer og mulig blokering af andre havne er blevet antydet i nogle offentlige meddelelser, såsom en fælles pagt om netneutralitet fra 2010 fra Verizon og Google.