iOS 8 Wi-Fi-forbindelsesproblemer? De er sandsynligvis enkle at rette

IOS 8-opdateringen gik gnidningsløst for de fleste brugere, men ligesom enhver softwareopdatering er der nogle gange problemer, hangups og problemer, der opstår for en delmængde af brugere. Et frustrerende problem, der påvirker nogle iPhone- og iPad-brugere, er tilbagevendende problemer med trådløs forbindelse efter iOS 8-installationen. Da disse enheder er så afhængige af internettet til deres funktionalitet, kan det naturligvis være en ekstrem irritation.


Hvis du opdaterede til iOS 8 og begyndte at opleve nogle særegne wi-fi-problemer, der typisk manifesterer som en manglende evne til at slutte sig til trådløse netværk, trægte forbindelser fra en iPhone eller iPad til en bestemt router eller endog at droppe forbindelsen til Wi-Fi-routeren fuldstændigt kunne følgende løsninger løse problemet.

Før du begynder, opdater til den nyeste iOS

Før alt andet skal du sørge for, at du er på den nyeste version af iOS 8, hvis du har en ældre version, kan du have en trådløs netværksfejl, der påvirker din evne til at oprette forbindelse til Wi-Fi-netværk. For eksempel har iOS 8.1 betydeligt færre wi-fi-forbindelsesklager end iOS 8, så opdater altid til den nyeste iOS først. Sikkerhedskopier din iPhone eller iPad, og gå til appen "Indstillinger"> "Generelt"> "Softwareopdatering" for at se, om du har en iOS-opdatering tilgængelig på din enhed.

1: Nulstil iOS 8 Netværksindstillinger

Nulstilling af netværksindstillinger er ofte det absolut bedste råd til at løse mange problemer med netværksydelse og wi-fi-relaterede problemer, der dukker op med iOS. Årsagen er ganske enkel; det dumper alle indstillinger, caches, DHCP info og andre indstillinger eller brugerdefinerede data, der er indstillet på iPhone eller iPad.

For at nulstille dine iOS 8-netværksindstillinger, skal du besøge appen Indstillinger, gå til "Generelt" og derefter til "Nulstil" og vælge "Nulstil netværksindstillinger".

Dette vil tvinge enheden til at genstarte, og det dumper også alle wi-fi-adgangskoder, du har gemt, så vær klar til at indtaste dem igen. Dette bør altid være det første du gør, når du oplever netværksrelaterede problemer med en iOS-enhed - det virker ret pålideligt.

2: Deaktiver en Wi-Fi-system serviceindstilling

Hvis nulstilling af netværksindstillinger ikke gjorde noget for dig, kan du eksperimentere med at slukke for en wi-fi-systemindstilling. MacRumors rapporterer, at nogle brugere har haft en positiv indflydelse ved at deaktivere denne indstilling, selv om det ikke er helt klart, hvad nøjagtigt denne specifikke indstilling styrer (det er muligt, det er en wi-fi-baseret geolocation-tjeneste, derfor hvorfor det er i Location Services-indstillinger).

Gå til appen Indstillinger, gå til "Privacy" og derefter til "Location Services", hvor i bunden finder du "System Services", og vip derefter knappen for at deaktivere Wi-Fi Networking. Dette slukker IKKE trådløs netværk i iOS.

Prøv derefter at deltage i netværket igen, nogle brugere rapporterer dette for at være en succes.

3 Bonustips til fejlfinding af problemer med iOS 8 trådløse forbindelser

Her er nogle ekstra tip, der kan hjælpe med at løse nogle af de iOS 8 trådløse problemer:

  • Indstilling af brugerdefineret DNS direkte i iOS kan til tider hjælpe med træg trådløse forbindelser. Googles DNS-service er særlig hurtig med opslag for mange brugere
  • Skift routere Wi-Fi-udsendelse fra et N-netværk til et G-netværk eller fra 2, 4 GHz til 5 GHz - dette afhænger af din individuelle router hardware
  • Det kan også være en fordel at foretage en fuldstændig gendannelse og frisk geninstallation af iOS 8 - bare sørg for at sikkerhedskopiere, før du forsøger det

Husk, at hvis der er et legitimt softwareproblem med iOS 8, der på en eller anden måde springes over varsel i beta-testperioden, vil Apple sandsynligvis adressere det med en iOS 8-opdatering, måske som version iOS 8.2 eller på anden måde. Fra nu af er der ingen indikation på, at det er et udbredt problem, men prøv først ovenstående tricks, du vil nok være god at gå.

Hvis du har fundet en anden løsning til bestemte problemer i forbindelse med trådløs forbindelse til iOS 8, så lad os vide i kommentarerne!