Sådan beregnes føderal indkomstskat i Excel med VLOOKUP

Hvis du kan få Internal Revenue Service indkomstskattetabeller i et format, som Microsoft Excel kan læse (se Ressourcer for en kilde), kan du bruge VLOOKUP og MATCH-funktionerne i softwaren til hurtigt og nemt at trække data ud af disse tabeller. VLOOKUP er en tabel-søgefunktion, der scanner den første kolonne ned, indtil den finder et matchende element og derefter krydshenvisninger til en kolonne til højre i tabellen for at finde den tilsvarende værdi. Du kan bruge MATCH til at bestemme kolonnen i tabellen, der skal søges, ved at matche tekst indtastet mod eksisterende kolonneoverskrifter ..

Trin 1

Importer afgifttabellerne til Excel ved at gå til "File" og derefter "Open".

Trin 2

Vælg kolonneoverskrifterne for skattetabellen. Klik på fanen Formel, og vælg "Navneadministrator", og giv det interval navnet TaxTableHeaders. Klik på "OK" for at gemme dette navngivne interval.

Trin 3

Vælg hele skattetabellen fra top til bund, og klik på ikonet "Name Manager", og giv det navnet "TaxTable"

Trin 4

Vælg celle K1. Vælg fanen "Data", og klik på knappen "Datavalidering". Vælg "Liste" fra typen af ​​valideringer, og indtast "= TaxTableHeaders" for kilden. Dette vil gøre celle K1 til en rullemenu, og rullelisten vises som overskrifter på skattetabellen.

Trin 5

Indtast din årlige indkomst i celle K2.

Trin 6

Indtast følgende formel i celle K3: "= VLOOKUP (K2, TaxTable, MATCH (K1, TaxTableHeaders, 0), TRUE)"

Vælg antallet af pårørende, du har i celle K1, og celle K3 viser din samlede skyldige skat.