Gimp er et gratis Photoshop-alternativ til Mac OS X, og nu er der ingen X11 påkrævet!

GIMP er en populær og temmelig kraftfuld gratis billedredaktør fra Linux-verdenen, der stort set er som en freeware-version af Photoshop, komplet med mange af de værktøjer, der bruges til retouchering og billedbehandling, som du ville forvente. Det er et fantastisk gratis PS-alternativ, men Mac-brugere har længe haft brug for at installere X11 for at få det til at køre. Men ikke længere!

Den nyeste version af Gimp til Mac OS X er pakket som en selvstændig indbygget app, det betyder ingen X11 installationer, ingen Xcode, intet andet end en simpel dmg download. Bare download, og start appen som enhver anden.

  • Download Gimp gratis fra gimp.org

Træk Gimp til / Programmer / mappe som enhver anden Mac-app for at installere den, og start derefter som normalt.

Bemærk, hvis du har GateKeeper aktiveret, vil du højreklikke på Gimp og vælge "Åbn" for midlertidigt at omgå Gatekeeper's udviklerbegrænsninger i OS X.

En gang i Gimp finder du mange af de velkendte billedredigeringsværktøjer, som lag, børster, filtre, tekstværktøjer, farvejusteringer og meget mere. Selv om Pixelmator fortsat er det bedste Photoshop-alternativ til Mac-brugere, koster det også $ 15, og Gimp er en perfekt løsning til alle, der ønsker at lave hurtig redigering og justeringer uden at shelling ud nogen penge overhovedet.

Prøv Gimp ud selv, det er gratis, cross platform kompatible, og det slår fudgen ud af noget som MS Paint.

Gimp er ret fantastisk, jeg tilbragte omkring 2 minutter og lavede dette dumme stjerne, men hvis du har nogen kunstnerisk evne overhovedet, vil du nemt overgå mine evner. Hav det sjovt derude.

Tak til Rafael for tipet