Sådan sigter du en direkte tv-antenne

En korrekt rettet direkte tv-antenne samler satellitoplysningerne korrekt, så din tv-programmering ikke afbrydes af et svagt signal. Du kan selv rette antennen med et par værktøjer.

Trin 1

Tænd for tv'et og satellitmodtageren. Tryk på "ST", "Action" og "Guide" for at finde hovedmenuen. Pil op til "Opsætning". På det næste skærmbillede skal du trykke på "Installation", hvorefter et andet skærmbillede viser signalstyrken. Tryk på "Position" og tilføj derefter dit postnummer. Tryk på "OK" for at se Azimuth, højde og rotation. Skriv disse tal ned, som de vises på skærmen. Tryk på "OK" for at vende tilbage til signalstyrken.

Trin 2

Bed nogen om at sidde inde og overvåge signalstyrken, mens du placerer fadet.

Trin 3

Løsn møtrikkerne, der holder skålen på monteringsbeslaget for at justere højden. De skal bare løsnes nok til at vippe skålen op eller ned. Se på dit højdeantal, og flyt skålen op med et kryds eller ned afhængigt af, hvordan skålen var rettet, da den blev installeret. Se på krydsnummeret, så du indstiller skålen efter det nummer, du så på skærmen. Denne nummerjustering kan være slået fra med to grader op eller ned. Stram møtrikkerne.

Indstil Azimuth ved at løsne møtrikken til LNB-armen. Dette giver dig mulighed for at flytte skålen fra side til side. Lad personen indeni se signalstyrken, når du flytter skålen. Du kan bruge et kompas til dette trin eller flytte skålen let til venstre og kontrollere signalet. Hvis signalet forværres, skal du flytte skålen tilbage, hvor den var, og gå i den modsatte retning, indtil du har en signalstyrke på 80 eller mere. Stram møtrikkerne.