Hvad er en routers funktioner på Internettet?

Routere er enheder, der bruges på et netværk til at dirigere internettrafik fra kilden til destinationen. Routere bruges i private netværk og på Internettet. Routere fungerer også for at beskytte mod ekstern trafik, der kommer ind i et internt netværk.

Segmentering

Routere er i stand til at segmentere internetnetværket fra det interne netværk i et hjem eller en virksomhed. Routere sender pakker fra det interne netværk til internet- "skyen". Internetsky betragtes som enhver computer uden for det interne netværk. En router fungerer til at holde trafikken dedikeret til Internettet uden for det interne netværk som en sikkerhedsfunktion. Det undgår også tab af data fra en datapakke, der går til det forkerte netværk.

IP-tildeling

Hver computer på Internettet har brug for en Internetprotokol-adresse. En IP-adresse er computerens adresse på netværket, og det er et krav at sende og modtage kommunikationspakker på Internettet. Dynamisk værtkonfigurationsprotokol tildeler en IP-adresse til enhver computer, der opretter forbindelse til netværket. DHCP er en almindelig mulighed på de fleste routere på Internettet, herunder routere, der bruges til hjemmenetværk og kontornetværk.

Firewall

Interne netværk har brug for beskyttelse mod hackere og uautoriserede, ondsindede brugere. En firewall blokerer trafik fra en uautoriseret bruger. Det beskytter virksomhedsdataene ved kun at give autoriserede brugere adgang til netværket. Firewalls kan installeres på hvert skrivebord på netværket, men routere på Internettet er pakket med firewall firmware og software.

Eksterne enheder og fildeling

Routere tillader også flere brugere at dele ressourcer, herunder printere, faxer, scannere og filmapper på fjerndrev. En netværksadministrator kan konfigurere printere og faxmeddelelser på routeren, som en hel organisation kan bruge via netværket. Dette eliminerer omkostninger og den nødvendige plads til at have en printer til hver bruger på netværket. Delte filer og mapper på en brugers harddisk kan deles på tværs af netværket uden udskrivning eller arkivering af hardkopier. Dette sparer også virksomhedens penge og ressourcer, og brugerne kan udføre funktioner hurtigere, selv når de er placeret på separate geografiske placeringer.