Sådan aktiveres mørk tilstand på Mac OS X

Aktivering af mørk tilstand på Mac er en subtil brugergrænsefladeændring, der gør det muligt at både menulinjen og OS X Dock vises som sorte baggrunde med hvidtekst eller ikoner, der er lagt ovenpå. Resultatet er en højere kontrast menulinje og Dock, som også er lidt mindre påtrængende visuelt end standard lysegrå menulinje og Dock, og den mørke menu og mørke Dock vil appellere til nogle brugere af forskellige årsager.

Aktivering (eller deaktivering) Dark Mode er virkelig let i OS X, og dette vil påvirke, hvordan Dock vises, alle menulinje, menulinjeelementer og menulinje dropdowns samt udseendet af Spotlight på Mac.

Aktiverer Dark Menu Bar og Dark Dock Mode i Mac OS X

  1. Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen og gå til "General"
  2. I nærheden af ​​toppen af ​​præferencepanelet skal du markere feltet "Brug mørk menulinje og Dock" for at aktivere Dark Mode

Du vil øjeblikkeligt se ændringen i menulinjen øverst på skærmen.

Ved at trække ned et menulinjeelement afsløres yderligere mørke mode temaer:

Og docken nederst på skærmen vises mod en gennemsigtig mørk baggrund frem for en gennemsigtig lys grå baggrund:

Nogle brugere kan finde den lyse tekst at udfordre med gennemsigtighed, så deaktivering af det eller aktivering af øget interfacekontrast kan afhjælpe det.

Deaktivering af mørk tilstand i Mac OS X (standard)

  1. Gå tilbage til Systemindstillinger fra Apple-menuen og gå til "General"
  2. Fjern markeringen i feltet "Brug mørk menulinje og Dock" for at deaktivere Mørk tilstand og brug standardlysmenuen og Dock

Dette vender tilbage til standardindstillingerne for lystilstand i OS X, synlig i menulinjen:

Lysindstillingerne er også synlige i rullemenuerne:

Og standardlystilstanden giver også en meget lysere Dock på Mac.

Videoen nedenfor viser udseendet med mørk menu og mørk Dock bliver tændt og slukket:

Selvom de fleste brugere sandsynligvis vil holde indstillingen aktiveret eller deaktiveret, hvis du ofte skifter tingene op, kan du bruge en tastaturgenvej til at skifte mørk tilstand fra og til, uanset hvor som helst i OS X.

Funktionen Dark Mode er kun tilgængelig i OS X 10.10 og nyere, herunder OS X El Capitan. Måske udvides det i fremtidige versioner til at omfatte flere brugergrænsefladeelementer, herunder vinduer, titelbjælker, ligesom det findes i Applikationsredigerings-brugergrænsefladen for Fotos, men det er for øjeblikket begrænset til menuen, dock og Spotlight.