4G LTE-hastighed vs. Trådløst internet

Mens Wi-Fi har opad 10 gange båndbreddepotentialet som cellulær 4G-langsigtet udvikling med de nyeste standardopdateringer, fungerer Wi-Fi i bedste fald nogle gange hurtigere i den virkelige verden. Hvilket giver bedre ydeevne er afhængig af signalstyrke, netværksbelastning og dataplanhætter snarere end teknologiens teoretiske tophastighed, der aldrig er set i virkeligheden. Vær sikker på at LTE og Wi-Fi begge er i stand til at imødekomme dine båndbreddebehov.

4G LTE tophastigheder

LTE er en trådløs netværksdataoverførselsteknologi designet til at overgå og erstatte den foregående 3G trådløs teknologi. Enheder, der bruger LTE, har en teoretisk ydeevne på 173 megabit i sekundet. I en reel verden udfører LTE-enheder dog omkring 5 til 12 Mbps med maksimale downloadhastigheder, der rammer 50 Mbps-området. Sammenligneligt når de bedste 3G-hastigheder omkring 4 Mbps og svæver omkring 1 til 2 Mbps.

Wi-Fi-tophastigheder

De to seneste Wi-Fi-standarder - trådløs-N og trådløs AC - får teoretiske dataoverførselshastigheder på henholdsvis op til 600 og 1300 Mbps. Wi-Fi er dog meget modtagelig for interferens og nedbrydes hurtigt i den virkelige verdens ydeevne. Wireless-N-brugere kan forvente omkring 40 til 50 Mbps og Wireless-AC-brugere omkring 70 til 100 Mbps - begge hurtigere end LTE. Problemet er, at disse hurtige Wi-Fi-dataoverførselshastigheder kun gælder for oplysninger, der udveksles mellem enheder på den samme router, hvilket gør din internetudbyderes maksimale datahastighed til en flaskehals. Indledende bredbåndstjenester tilbyder datahastigheder mellem 3 og 10 Mbps, hvilket er langsommere end LTE. Højere niveauer tilbyder 50 til 100 Mbps-pakker, der engang kun giver en fjerdedel til halvdelen af ​​det i det virkelige liv.

Trængsel spiller en rolle

Medmindre du er alene midt i ingenting, konkurrerer du om den samme Wi-Fi- eller LTE-båndbredde, der bruges af andre mennesker og deres enheder. Overbelastning på netværket spiller en vigtig rolle i, hvor hurtigt Wi-Fi og LTE-enheder fungerer. Flere Wi-Fi-netværk inden for rækkevidde af hinanden, der fungerer med samme frekvens, får datahastighederne til at falde. Mikrobølger og babymonitorer placeret mellem telefonen og det trådløse adgangspunkt forårsager også hastighedsreducerende interferens. Derudover kan LTE-mobiltårne ​​kun håndtere så mange data på én gang, så downloadhastigheder styrter ned, når hundreder eller tusinder af mennesker samtidigt bruger Internettet i samme tårn.

Placering, placering, placering

Placering er alt, når man sammenligner Wi-Fi og LTE-hastigheder. Wi-Fi-hastigheder falder jo længere enheden er fra routeren eller adgangspunktet. Det er også rigtigt, at LTE-hastigheder falder, jo længere du er fra det cellulære tårn, men du bevæger dig typisk tættere på et andet tårn, når du bevæger dig væk fra et. Hovedforskellen er, at mobilafbrydelse sker efter miles, mens du helt mister Wi-Fi-signal efter et par hundrede fod - så du får muligvis hurtigere Wi-Fi-hastigheder i din kælder ved siden af ​​din router, men hurtigere LTE-hastigheder i din loft.