Pages App Går til Cloud for True Cross Platform Compatibility?

Den altid opfindsomme PatentlyApple har gravet op et interessant patent, der viser, at Apple arbejder på en platformsafhængig tekstbehandler. Selvom Pages ikke er specifikt nævnt, ville det være logisk, at appen Sider skulle være fokus for dette patent, da det var Apples flagskibs tekstbehandler. Udover at konkurrere med webbaserede produktivitetstilbud fra Google og Microsoft viser patentet nogle meget praktiske anvendelser af at give den nødvendige tiltrængt tværformat layout på siderne.

Et af de mest hensigtsmæssige mål i patentet er at afhjælpe skrifttype og tegn inkonsekvenser, der vises, når der vises dokumenter på forskellige platforme. Sådan fungerer det, beskrevet af PatentlyApple:

Nogle udførelsesformer, der præsenteres i Apples patentansøgning, beskriver et system, der formler og gør et dokument på en platformsafhængig måde. Under drift opnår systemet først dokumentet, hvor dokumentet indeholder tekstindhold og tilhørende stilinformation, herunder en eller flere skrifttyper. Systemet genererer også platform-uafhængige skrifttypemål for den ene eller flere skrifttyper, hvor de platform-uafhængige skrifttypestrikker indeholder oplysninger, der kan bruges til at bestemme positionerne for individuelle tegn i en gengivelse af dokumentet. Dernæst anvender systemet de platform-uafhængige skrifttyper for at bestemme, hvordan dokumentet er opdelt i liniefragmenter og sider. Endelig anvender systemet den bestemte deling, mens dokumentet gengives, således at opdelingen af ​​dokumentet i liniefragmenter og sider er det samme på tværs af forskellige databehandlingsplatforme.

Patently foreslår Apple, at dette kunne være en del af Apples Post-PC-strategi, hvilket forekommer meget plausibelt. Næsten alle har haft oplevelsen af ​​et dokument, der ser meget anderledes ud på tværs af platforme, med skrifttype og formatering af inkonsekvenser, der undertiden kan være alvorlige nok til, at et dokument kan være ubrugeligt uden væsentlig omformatering. At have evnen til at oprette et dokument i Mac OS X eller iOS og derefter sende det til en cloud word processor, hvor formatering ville præsentere præcis som beregnet på en anden platform ville være yderst nyttigt.

Dette er et af mange nyopdagede Apple-patenter, der giver et indblik i fremtiden for Apples produkter og computing generelt.