Min fax modtages ikke

Når en faxmaskine ikke modtager indgående faxer, kan en virksomhed gå glip af vigtige dokumenter, som den er afhængig af for at fungere. Selvom faxmaskiner er komplicerede maskiner, kan fejlfindingsprocessen følges af de fleste. Det tilrådes altid at få en certificeret faxmaskinstekniker til at arbejde på problemet, men hvis en ikke er tilgængelig eller er for dyr, er der et antal trin, du kan prøve at foretage fejlfinding på din faxmaskine.

Test telefonlinjen. Frakobl faxmaskinen fra telefonlinjen, og sæt en telefon i stikket på væggen. Hvis der ikke er nogen klartone, er problemet telefonlinjen og ikke faxmaskinen.

Kontroller papirforsyningen. Åbn papirskuffen, og sørg for, at der er papir til faxmaskinen at udskrive til. Efterfyld hvis tom.

Kontroller for og afhjælp papirstop. Åbn faxmaskinens dæksler, og se om der er papirstop. Når det sidder fast, modtager en faxmaskine muligvis stadig faxer, men kan ikke udskrive dem, før papirstoppet er ryddet.

Kontroller toner- eller blækniveauet. Fjern enten tonerpatronen eller blækbeholderen for at kontrollere niveauet. Hvis den er tom, skal du udskifte og teste faxmaskinen.

Rengør indersiden af ​​faxmaskinen. Åbn dækslet til faxmaskinen, og blæs eventuelt papirstøv, snavs eller spildt toner ud ved hjælp af en trykluftdåse. Snavs og spildt toner kan forhindre faxmaskinen i at kunne udskrive modtagne faxer. Tør eventuelt rester af snavs op med en let fugtig klud.

Rengør printhoveder. Mange faxmaskiner har en service- eller vedligeholdelsestilstand, der giver dig mulighed for at køre en proces til rengøring af printhovedet. Printerhoveder, der sidder fast, kan ikke sætte toner eller blæk på papiret og vil resultere i tomme sider, der kommer ud af maskinen.

Elementer, du har brug for

  • Fugtig klud

  • Komprimeret luft