Ændring af din Macs computernavn

Du kan nemt ændre det identificerede computernavn på en Mac fra Mac OS X-systemindstillingerne. Dette ændrer ikke kun Macs computernavn, men også hvad navnet på Mac'en er som identificeret af andre brugere på et netværk, og som standard justerer navnet på kommandolinjestyringen også i Mac OS.


Du kan ændre navnet på en Mac til enhver tid og af en eller anden grund. Ændring af computerens navn på en Mac er virkelig ret simpelt, og indstillingsstedet ligger inden for fildelingsdelen af ​​systemindstillinger, uanset om du bruger fildeling eller ej. Lad os gå gennem denne nemme proces, det er det samme i alle versioner af Mac OS X.

Sådan ændres et Mac-computernavn

  1. Start 'Systemindstillinger' fra Apple-menuen i Mac OS X
  2. Klik på ikonet 'Deling'
  3. Indtast hvad du vil have, at din Macs nye computernavn skal være
  4. Luk 'Systemindstillinger' for indstillingen træder i kraft

Navngiv din Mac, uanset hvad du vil, men du vil gerne have det skelnet fra andre Mac'er på dit netværk. Vær også opmærksom på, at da det vises som standard til andre Mac'er på samme netværk, skal du vælge et passende navn for at identificere computeren og differentiere den.

Justering af Macs navn på denne måde vil også ændre det, du vil se i den bemærkelsesværdigt grundlæggende "Computer Name" screensaver. Nogen har for nylig spurgt mig, hvordan man ændrer deres Macs computernavn, fordi de blev irriteret af den ekstra lange standard i denne 'Computer Name' screensaver. Selvom denne person var bekymret for deres pauseskærm, er det også vigtigt at skifte Mac-navn, fordi det er sådan, andre finder dig på en netværksdel, og det er også det, du vil se som standard i Mac OS-kommandolinjen. Hvis du er en hyppig Terminal-bruger, kan du overveje, hvordan det vil se ud med standardindstillingerne i kommandolinjen Mac OS. For at gøre det skal du bare starte et nyt Terminal-vindue og se på prompten. Computernavnet vises som standard som en del af det hurtige navn på kommandolinjen, men det kan også ændres, hvis det ønskes.

Mange Mac-brugere ved sikkert, hvordan man allerede kan ændre deres computernavn, men for dem, der ikke gør det, nu gør du det.