Sådan monteres EXT4 Linux File Systems på en Mac med OS X Fuse

EXT-filsystemet (kort for Extended File System) og det er familiemedlemmer af EXT2, EXT3 og EXT4, er filsystemerne, der bruges af Linux og Raspberry Pi. Mac-brugere, der arbejder med flere platforme, bemærker måske, at OS X ikke kan montere EXT-partitioner alene, og derfor vil alle, der ønsker at montere og læse EXT-drev og andre filsystemer, være nødt til at stole på et tredjepartsprogram.

OSXFuse er et sådant værktøj, et gratis open source-tilbud, der gør det muligt for OS X at læse EXT-mængder, og hvis du er komfortabel med en vis usikkerhed og risiko for Linux-partitionen, kan du endda aktivere en eksperimentel EXT-skrivefunktion også.

  1. Få OSXFuse fra udvikleren (gratis) og kør pakkeinstallatøren
  2. Vælg at installere "MacFUSE Compatibility Layer", dette er valgfrit, men nødvendigt for FUSE-EXT2
  3. Genstart Mac'en, når installationen er færdig, finder du kontrolpanelet "Fuse for OS X" i Systemindstillinger

På dette tidspunkt kan du forbinde EXT filsystem drev og / eller partitioner fra Linux verden til Mac og være i stand til at læse data fra dem som forventet. Det betyder, at du kan få adgang til filer og kopiere filer fra EXT-volumen til Mac, men ikke omvendt (mere om at bruge EXT-skrive support på et øjeblik).

Når EXT-drev er monteret med FUSE, tolkes volumene som netværksdrev eller servere, så hvis du gemmer skrivebordsikoner eller tilsluttede servere fra Finder-præferencer, kan du ikke se det, undtagen i et sidebar i Finder-vinduet.

Longtime OS X-brugere kan muligvis genkende OSXFuse som efterfølger til den nu beskadigede MacFUSE, som en gang imellem var nødvendig for at få Windows NTFS-support på Mac'en. Selvfølgelig kan du bare aktivere NTFS skrive support på Mac'er direkte uden behov for tredjepartsværktøjer, men det var ikke for længe siden, det var ikke tilfældet.

Aktivering af EXT Write Support

Mens OSXFuse tilføjer EXT læse support, skrives support til EXT er deaktiveret som standard og sandsynligvis ikke anbefalet at bruge overhovedet, det betragtes som eksperimentelt og understøttes af FUSE af en grund.

Ikke desto mindre, hvis du absolut skal skrive til en Linux-partition fra OS X, og du har en sikkerhedskopi af de pågældende data og / eller drev, og du ikke har noget imod at rydde dataene på drevet, kan du aktivere at skrive til EXT med følgende trin:

  • Få FUSE-EXT2 og installer den på MacFUSE
  • Genstart Mac'en, og brug derefter kommandostrengen for at aktivere skriveunderstøttelse:
  • sudo sed -e 's/OPTIONS="auto_xattr, defer_permissions"/OPTIONS="auto_xattr, defer_permissions, rw+"/' -i .orig /System/Library/Filesystems/fuse-ext2.fs/fuse-ext2.util

  • Kryds fingrene og håber på det bedste, det er eksperimentelt og anbefales ikke af en grund

Igen anbefales det ikke at tillade EXT skrive support. Dette kan ikke overdrives nok. Sørg for at forstå, at der er betydelige risici for drevet, og det er helt muligt at beskadige Linux-partitionen eller drevfilsystemet ved at gøre det. Gør det ikke uden backup.

For resten er et alternativ til dem, der ønsker at læse og skrive filer sikkert mellem OS X og Linux (og Windows for det sags skyld) ved hjælp af et eksternt drev, nok bedre at formatere et drev for maksimal kompatibilitet med MS-DOS-filsystemet, som kan nås af stort set alle operativsystemer derude. Dette er især nyttigt for USB-drev og eksterne diske, som du vil bruge til hurtig filopbevaring og deling uden for et netværk. Ellers kan netværkscomputere bare bruge SMB-protokollen og dele filer mellem Mac OS X, Linux og Windows via en lokal netværksforbindelse. Nej, det er ikke det samme som at montere et eksisterende EXT-filsystem, men det virker, hvis den eneste hensigt er at kunne læse og skrive data mellem forskellige operativsystemer.

Afinstallerer OSXFuse

Den nemmeste måde at afinstallere OSXFuse på er ved hjælp af pakkerens kontrolpanel:

  • Gå til Systemindstillinger via  Apple-menuen og vælg "Sikring til OS X"
  • Klik på knappen "Fjern OSXFuse" og indtast administratorpassordet for at afinstallere FUSE fra Mac

Fjernelse af OSXFuse fjerner evt. Evnen til at montere alle EXT linux filsystemer fra Mac. Du vil afinstallere FUSE-pakkerne fra OS X, hvis du har til hensigt at bruge en af ​​de andre tredjeparts EXT-monteringsløsninger derude, enten fra Paragon eller andre steder.