Sådan finder du alle 32-bit apps på en Mac

MacOS High Sierra er den sidste MacOS-udgivelse, der understøtter 32-bit apps "uden kompromis" (formodentlig betyder uden ydeevne nedbrydning og med maksimal kompatibilitet), og betas af macOS 10.13.4 meddeler nu brugere, hvis 32-bit apps køres . Dette kan tyde på, at 32-bit Mac-apps vil køre via en kompatibilitetsmodus som Rosetta eller Classic i den nærmeste fremtid, og i sidste ende synes det sandsynligt, at Apple vil tabe støtte til 32-bit apps på Mac helt i en fremtidig systemsoftware frigivelse, favoriserer 64-bit apps.

Men der er en hel del 32-bit apps, der er meget udbredt på mange Mac'er, på trods af at Mac OS selv er 64-bit siden Snow Leopard. Hvis du ikke er sikker på, hvilke apps der er 32-bit eller 64-bit, så vil du være glad for at vide, at Mac OS har et praktisk værktøj til rådighed inden for Systemoplysninger, så du hurtigt kan vise alle apps, der er 64 bit eller ej .

Sådan finder du og ser alle 32-bit apps på en Mac

Den enkleste måde at se alle 32-bit applikationer (og 64-bit apps) på en Mac er at bruge System Information

  1. Hold tasten OPTION / ALT nede på tastaturet, og træk derefter  Apple-menuen ned
  2. Vælg "System Information" fra toppen af ​​Apple menuen *
  3. I System Information app, rul ned på menuen til venstre og se under "Software" og vælg "Applications"
  4. Kig efter "64-bit (Intel)" indstillingen i kolonneoverskriften, og klik på den for at sortere kolonnen med 64-bit
  5. Hver app der siger "Nej" er 32-bit, hver app, der siger "Ja", er 64-bit

I skærmbilledet eksempel her kan du se, at denne Mac har et par 32-bit apps installeret og i regelmæssig brug, herunder Steam, SuperDuper, TextWrangler, Warcraft 3 og WriteRoom. Selvfølgelig er dette bare et eksempel, og der er mange andre apps, der bruges af Mac-brugere, som er 32-bit.

Hvis du finder 32-bit apps, og du planlægger konsekvent at installere alle fremtidige Mac OS-softwareversioner og opdateringer, så vil du få de pågældende apps opdateret til 64-bit, kontakt udviklerne for at spørge om 64-bit support eller find udskiftninger for de pågældende apps. Det er sandsynligt, at 32-bit apps stadig vil køre ned ad vejen i macOS (et stykke tid alligevel), men Apple foreslår, at der vil være en form for kompromis forbundet med at gøre det.

Hvordan påvirker det mig? Hvorfor er jeg ligeglad med, hvilke apps der er 32-bit eller 64-bit?

I øjeblikket påvirker det dig slet ikke. Men det kan have indvirkning på hvilke apps der virker på din Mac i fremtiden under en fremtidig Mac OS-systemversion.

Hvis du ikke har planer om at køre Mac OS OS ud over MacOS High Sierra (10.13.4+), så vil det ikke påvirke dig nogensinde. For eksempel hvis du undgår en teoretisk macOS 10.14, 10.15 eller 10.16 udgivelse, så er det sandsynligvis ikke noget i det hele taget. Men hvis du installerer en fremtidig MacOS-systemsoftwareversion med en slags abstraktionslag til at køre 32-bit apps, kan ydeevnen være mindre end optimal. Og videre ud, hvis en MacOS-udgivelse mister alle 32-bit apps kompatibilitet, fungerer disse apps muligvis slet ikke uden 64-bit opdateringer fra udvikleren alligevel.

Der er noget præcedens for dette, både på Mac og i IOS-verdenen. For eksempel har Apple iOS for nylig forladt 32-bit appsupport, hvilket førte til, at nogle apps stoppede med at arbejde på nogle iPhone- og iPad-enheder. Og tidligere har Apple taget lignende foranstaltninger med Rosetta for PPC apps på Intel chips, og når du kører Classic apps i de tidlige versioner af Mac OS X.

OK, men jeg kan ikke finde 'Systemoplysninger' på min Mac!

* Hvis du ikke kan se "Systemoplysninger" i Apple-rullemenuen, holder du sandsynligvis ikke OPTION-tasten nede mens du gennemser  Apple-menuindstillingerne. Hold valg og prøv igen. Eller prøv en alternativ metode til at starte System Information app.

Du kan også få adgang til Systemoplysninger fra / Programmer / Hjælpeprogrammer / mappe eller ved at starte den via Spotlight.

Betyder det også, at Macs og MacOS vil være 64-bit også?

Ja. Men ... hvis du er en ivrig observatør af databehandlingshistorie (og hvem der ikke er! * Nerd snort *), så kan du huske at Mac OS X Snow Leopard afsendt med en 64-bit kernel og alle udgaver siden da også har. Med andre ord, hvis din Mac er vagt ny, er den allerede 64-bit, da Macs ikke har været 32-bit siden 2006, da den første serie af Intel-baserede Mac'er debuterede (men du kan altid tjekke for 64-bit CPU-arkitektur eller hvilken af ​​32-bit eller 64-bit kernen er i brug, hvis du ikke er sikker på en bestemt Mac). I det væsentlige betyder det, at Apple efter cirka et årti for at støtte de ældre 32-bit apps og arkitektur ser ud som om de vil flytte helt til 64-bit snart.

Så hold øje med, hvilke apps du bruger, der stadig kan være 32-bit, og opdater de apps, du kan. Eller hvis du er meget afhængig af en ældre 32-bit app, der ikke vil blive opdateret, skal du overveje at undgå MacOS High Sierra-opgraderinger eller enhver anden fremtidig større systemsoftwareudgivelse, hvor fuld understøttelse måske ikke længere eksisterer, i det mindste indtil du har din app Situationen er sorteret ud.