Sådan slår du stavekontrol i Mail til Mac OS X

Mac Mail-brugere kan måske finde det, selvom de har
deaktiveret automatisk korrigering i OS X, fortsætter en automatisk stavekontrolfunktion i Mail-appen til OS X. For brugere, der er sikre på deres stavemåder, forstyrres af stavekontrolfunktionen, eller som bare er trætte af at rette op på auto-rettelser i deres udgående e-mails, kan du finde det nyttigt at helt deaktivere stavekontrolfunktionen i Mail-appen på Mac.


Der er to måder at få adgang til denne indstilling, men det hurtigste og nemmeste er gennem et menulinjeelement, selvom du også kan fjerne stavekontrollfunktionen i Mail app-præferencer til Komponering, hvis du ønsker det.

Sådan kan du hurtigt deaktivere stavekontrol i Mail-app til OS X :

  1. Opret en ny mailbesked fra Mac Mail-appen, så et nyt email-kompositionsvindue er åbent og aktivt
  2. Træk nu menuen "Rediger" og gå til "Staveord og grammatik" og derefter til undermenuen "Kontrollér stavning", vælg "Aldrig" for at deaktivere stavekontrolmotoren helt i Mail app

Dette vil slukke for alle stavekontrolfunktioner i OS X Mail-appen, uanset hvad den universelle systemniveau stavemåde autokorrektionsfunktionalitet er indstillet til.

Med dette deaktiveret kan du stadig vælge at manuelt kontrollere din stavemåde efter behov. For at gøre det kan du gå tilbage i menuen "Stave- og grammatik" og vælge "Check Document Now", eller med et aktivt email-kompositionsvindue åbent, klik på Command +; (semikolon) for øjeblikkeligt at stavekontrol den email.

Som tidligere nævnt findes denne indstilling også i Mac Mail-indstillinger> Komponering> Tjek staveformatering> Aldrig

Selv om det kan synes mærkeligt at have flere niveauer af typografisk fejlkorrektion, er der faktisk et par Mac-apps, der har separat stavekontrolfunktionalitet som denne, hvilket kan tilsidesætte eller overstyre systemniveau automatisk korrektioner eller omvendt. Dette svarer meget til stavekontrol i Safari og autokorrektur i Pages og TextEdit, som også er adskilt fra de generelle autokorrektionsindstillinger i OS X.

Hvis stavekontrol og autokorrektion bugser dig på Mac, kan du også også deaktivere den på iPhone og iPad, som styres af en systemniveaukontakt, og kræver ikke, at enkelte iOS-apps skifter som nogle OS X-apps gør.