Del filer mellem brugerkonti i Mac OS X den nemme måde

Der er mange forskellige måder at dele filer mellem forskellige brugerkonti på Mac'en, men OS X tilbyder en utrolig simpel måde. den delte mappe. De fleste Mac-brugere kan ikke engang se mappen endda vide, at den eksisterer, men det er nemt at få adgang til og gør det meget enkelt at dele en fil eller mange mellem brugerne. Dette giver også en nem måde at flytte en fil eller mappe til en anden brugerkonto på samme Mac, uden at skulle lave en kopi eller bruge administratorrettigheder.


For at være helt klart betyder det at dele en fil eller mappe mellem et eller flere brugerkonti på samme Mac, ikke dele filer på tværs af forskellige computere (selvom direkte Mac til Mac-fildeling også er super let i OS X).

Sådan flyttes og deles filer mellem brugerkonti i OS X

  1. Fra OS X Finder skal du trykke på Command + Shift + G for at hente "Gå til mappe" (eller få adgang til "Gå til mappe" fra menuen "Gå")
  2. Indtast stien "/ Users / Shared" og klik på Gå
  3. Du kommer nu til at være i mappen "Shared". Alt, der er tabt her, bliver tilgængeligt for andre brugere på Mac ved at få adgang til den samme mappe.
  4. Flyt eller kopier filer til / Brugere / Delt / som ønsket for at få dem tilgængelige for andre brugerkonti

For at få adgang til den kopierede fil eller mappe skal de andre brugerkonti bare gentage ovenstående trin for at gå til / Users / Shared / mappen, hvor de finder filerne tilgængelige for dem.

Dette er virkelig den nemmeste måde at dele og flytte filer mellem brugerkonti i OS X på.

Opret en hurtig "Shared" File Access Genvej

Hvis du har til hensigt at bruge denne funktion ofte til at flytte filer rundt, kan det være meget fordelagtigt at oprette et alias for / Users / Shared / mappen. Min foretrukne tilgang er at droppe mappen "Shared" til Finder-vinduet sidebjælke, som derefter giver mulighed for at trække og slippe ind i den delte sidebjælke, når som helst du vil dele en fil mellem konti:

Du kan også placere et alias for den delte mappe på skrivebordet. Uanset hvordan du har en endnu hurtigere brugerkonto fildeling tilgængelig for dig uden at skulle bruge det førnævnte Go To Folder-trick.

Brug / Brugere / Shared er ideel, fordi den opretholder strengt begrænset og eksklusiv adgang til brugerkonti, der er på Mac. Det er en stor forskel i forhold til brugerens "Public" -katalog, som det samtidig gør det muligt at dele filer og mapper også. Det er ret bogstaveligt åbent for alle offentlige brugere på samme netværk (og ja, du kan slukke ~ / Offentlig mappedeling, hvis du ikke vil tillade netværksbrugere at se og få adgang til den pågældende mappe, men den er som standard tændt i OS X).