Hvordan finder jeg ud af, om min bil spores med GPS?

En GPS-sender kan placeres på et køretøj og bruges til at sende signaler om den enkeltes opholdssted. Nogle arbejdsgivere bruger sendere til at spore medarbejdere i firmakøretøjer, mens forældre bruger sendere til at spore teenagere, men nogle mennesker bruger ulovligt sporingsenheder til at forfølge andre. For at afgøre, om dit køretøj spores af GPS, skal du kigge efter senderen fysisk. En GPS-enhed placeret af en professionel kan være sværere at finde. Professionelle placerer ofte enheden i bilens elektriske komponenter, så den ikke ser ud.

Se under hjulbrøndene på hvert dæk. Nogle gange sidder GPS-sendere fast på et af disse steder. En sender vil være let at få øje på her, så dette sted foretrækkes normalt ikke af fagfolk, der installerer sporingsenheder.

Find en GPS-sender på metaloverflader. Nogle sendere holder fast i bilen med en magnet. Hvis du kigger over alle metaloverflader i bilen og motorrummet, kan det hjælpe dig med at få øje på en af ​​disse typer sendere.

Se i reservehjulet. Afhængigt af din bil kan et reservehjul være placeret under køretøjet eller inde i bagagerummet. Hvis du ser på et dæk inde i bagagerummet, skal du også kigge grundigt i reservedækrummet, som muligvis gemmer GPS-senderen.

Træk løse indvendige stykker tilbage. Se efter eventuelle løse stykker i interiøret, som inkluderer bagagerummet, der muligvis gemmer en sender.

Se under sæderne. Forsiden kan fjernes fysisk, eller du kan bruge et spejl eller lommelygte til at se under sæderne for transmitteren. Bagsædet kan løsnes og fjernes. Bagsædet er et godt skjulested for en sender, da så mange mennesker aldrig fjerner bagsædet.

Se efter en GPS-sender i handskerummet og andre rum i interiøret. En novice kan vælge en af ​​disse pletter. Sørg for at åbne eventuelle konvolutter eller kasser, der kan være vedlagt senderen.

Fjern bilstereoen og instrumentbrættet. En sender kunne gemme sig bag stereoanlægget eller inde i instrumentbrættet. Dashboardet kan være svært at fjerne, men det er et ideelt sted at placere en GPS-sender, da det er så svært at fjerne.

Fjern dørpanelerne og højttalerdækslerne. Dørpanelerne kan løsnes, men normalt skal dørhåndtagene og knapperne fjernes, før panelerne kan komme af.

Åbn motorhjelmen, og se dig omkring i motoren, især på siderne. For en person, der ikke er bekendt med bilmotorer, kan en GPS-sender let blande sig ind. Se forsigtigt og langsomt over hele motoren. Brug et spejl og lommelygte til at se i sprækker. Kom dig under køretøjet og kig over motoren fra bunden.

Undersøg under hele køretøjet. Et spejl hjælper dig med at se under hele bilen. En sender kan let være forklædt i metallet, så du bør udføre denne kontrol flere gange.

Fjern eller kig ind i kofangeren. Du er nødt til at komme under bilen for at se inden i kofangeren.