Opsæt din egen proxyserver med det samme og gratis

Vil du hurtigt opsætte en gratis proxyserver? Denne artikel og walkthrough-video, der blev bragt til os af Labnol, viser, hvordan du gør det, og det handler om, at det er så let som muligt, og det betyder ikke, at du bruger en SSH-proxy eller -tunnel, hvilket gør det mere brugervenligt for mange.


Gennemgangen er demonstreret i og rettet mod Windows-brugere, men teknologien, softwaren og opsætningen er praktisk taget identiske på en Mac. Du skal bare downloade Mac-versionerne af python og Google App Engine SDK i stedet for Windows-versioner. Alt andet er stort set det samme, så tjek videoen ovenfor eller gå over til Labnol, hvis du er interesseret.

  • Labnol: Opsæt en proxyserver på 5 minutter

Selvfølgelig er der andre måder at installere proxyservere på, og der er mange gratis web proxy-tjenester til rådighed, men de har ofte deres egen downside og er ikke nødvendigvis ansete.

Proxyservere bruges ofte til at få adgang til indhold og websider, der ikke er tilgængelige i en bestemt geografisk region. Du kan f.eks. Få adgang til en proxyserver baseret i Storbritannien for at få adgang til et britisk eneste websted eller en amerikansk proxy for at få adgang til USA-kun indhold på tjenester som YouTube.

Hvis du bruger en proxy for at få anonymitet, er det ofte en bedre løsning at konfigurere et VPN i stedet. Det er heller ikke særlig komplekst, men det er et emne for en anden artikel.