Mac vil ikke sove? Her er hvordan man finder ud af hvorfor og løser det

Ved den sjældne lejlighed, du går for at sætte en Mac i dvale, og godt, det vil ikke sove, er der en nem måde at finde ud af, hvad holdup er. Selv om dette er en noget teknisk tilgang, bør det give et godt udgangspunkt for alle, der er forvirrede på, hvorfor noget som automatisk søvn ikke træder i kraft, og forhåbentlig giver en hurtig løsning på problemet.

Bestemmelse af årsagen til søvnforebyggelse i Mac OS X med kommandolinjen

Dette virker til at bestemme, hvorfor en Mac ikke vil sove, og hvorfor en Mac-skærm ikke sover:

  • Start Terminal fra / Applications / Utilities / og skriv følgende kommando:
  • pmset -g assertions

  • Se gennem den rapporterede påstandsliste for varer med en "1" ved siden af ​​deres navn for at finde, hvad der holder Macen vågen

Hvis du f.eks. Ser noget som følger:

$ pmset -g assertions
7/11/12 10:45:33 PM PDT
Assertion status system-wide:
PreventUserIdleDisplaySleep 0
CPUBoundAssertion 0
DisableInflow 0
ChargeInhibit 0
PreventSystemSleep 0
PreventUserIdleSystemSleep 1
NoIdleSleepAssertion 1
ExternalMedia 0
DisableLowPowerBatteryWarnings 0
EnableIdleSleep 1
NoRealPowerSources_debug 0
UserIsActive 0
ApplePushServiceTask 0

Listed by owning process:
pid 1827: [0x000000bb012c01f1] PreventUserIdleSystemSleep named: "com.apple.audio.'AppleHDAEngineOutput:1B, 0, 1, 1:0'.noidlesleep"

Du vil bemærke, at funktionen "Sleep when Idle" er deaktiveret, men hvad du virkelig vil være opmærksom på, er den nederste del af listen, hvor rapporten "Listet ved ejerproces" viser com.apple.audio som grunden til, at PreventUserIdleSystemSleep er aktiveret. Hvorfor det? Fordi iTunes kører og afspiller musik, betyder computeren ikke inaktiv.

Hvis du har vedvarende problemer med søvn, og ovennævnte tip ikke giver dig nogen anelse om, hvor du skal begynde, kan søvsproblemer vedrørende hardware og power management quirks ofte rettes med en SMC reset. På den anden side af hegnet viser en anden kommandolinjepunkt os, hvordan du finder ud af, hvorfor en Mac vågnede op fra søvn. Nogle gange er det samme, der forhindrer en Mac i at sove, ansvarlig for at vågne den op, som Time Machine og planlægge backups.

Dette er et praktisk tip fra Lifehacker, som også giver et lignende tip til Windows-computere. Gå ikke glip af Apples artikel om emnet også for yderligere hjælp.