Sådan laver du flip-charts

Selv med udbredelsen af ​​multimedieteknologi bruger undervisere og præsentanter stadig det grundlæggende flip-diagram. Det er pålideligt, let at bruge og billigt. Selvom nogle flip charts oprettes under en session på en interaktiv måde, vil mange præsentanter forberede deres flip charts på forhånd. Du kan købe en pad med flip-chart papir og oprette alle de flip charts, du har brug for til hele din præsentation. Selvom opgaven er enkel, vil det at følge nogle få grundlæggende retningslinjer gøre dine flip charts mere effektive.

Køb farvede flip chart markører. Du vil have markører af forskellig tykkelse. Hvis punktet er for fint, vil flip-diagrammet være svært at bruge. Flip chart-markører bløder ikke gennem en side, som normale markører gør.

Forbered dine flip charts på almindeligt papir først. Skriv kladder manuelt eller i et tekstbehandlingsprogram. Dette giver dig mulighed for at foretage ændringer, før alt er skrevet med blæk.

Tegn din flip chart-tekst let med blyant på flip chart-siden. Dette giver dig mulighed for at foretage de nødvendige justeringer uden at starte forfra.

Skriv bogstaver på flip-diagrammet, der er store nok til at blive set bagfra i træningsrummet. Følg seks-til-seks-reglen: Ikke mere end seks linjer på en side og ikke mere end seks ord pr. Linje.

Begræns din brug af farve til en mørk farve og en accentfarve. Undgå gul, orange og lyserød, hvilket kan være svært at læse.

Tips

Du kan rette små fejl med korrektionsvæske. For større fejl skal du dække dem ved at tape to lag med flip chart-sider over fejlen.

Brug sticky notes til at markere sider, som du hurtigt vil vende om under din præsentation.

Brug kun de øverste 2/3 rder på siden, så alle i rummet kan se den.