Overvåg systemaktivitet i Mac OS X Menulinjen gratis med iStat Menu 2

Du kan vise og overvåge stort set alle vigtige systemaktiviteter direkte fra din Mac OS X menulinje ved hjælp af et stort værktøj kaldet iStat Menu:

  • CPU brug
  • Hukommelsesbrug
  • Disk kapacitet
  • Diskaktivitet og I / O
  • Temperaturer af CPU, batteri, heatsinks, hukommelse, harddiske og meget mere
  • Netværksaktivitet og båndbreddebrug
  • Kalender og tid

Alt er virkelig tilpasses, så du kan ændre bredden, farverne og hvad og hvordan tingene vises i menulinjen ved at tilpasse indstillinger i vinduet iStat menuvalg. Til mine anvendelser viser jeg Disk IO, CPU aktivitet og båndbredde brug, men hvis du vil se alt, der går ned på din Mac, kan du også gøre det.

Nu er der en lille hemmelighed, iStat Menus 2.0 kan stadig downloades gratis fra tredjepart .

Download den gratis version 2.0 fra TuCows (understøtter Mac OS X 10.6.8 eller lavere)

Opdatering: For at præcisere, understøtter den gratis version kun Mac OS X 10.6 eller lavere, mens iStat Menus 3 har fuld Mac OS X 10.7 Lion support og koster $ 16. Begge blev skabt af de samme udviklere, virksomheden ændrede bare deres navn. Takket være Valashtar til afklaringen.

Her er et kig på indstillingspanelet i Systemindstillinger:

Jeg foretrækker meget denne metode til kun at vise CPU-belastning i Dock med Activity Monitor. En fordi det er et mindre fodspor, to er det lettere at få øje på flere detaljer øverst på skærmen, og tre fordi du kan trække ned menupunkterne og se endnu mere information om, hvad det end du overvåger.

Sådan ser båndbreddemonitoren ud, når du klikker på menulinjen, den viser indgående og udgående data, tophastigheder, din IP, netværksplacering, og du kan også få adgang til andre netværksværktøjer fra rullemenuen.

Denne form for detaljerede oplysninger er tilgængelige for hvert aspekt af dit system, som du overvåger. Ved at trække ned CPU-menuen vises de øverste processer, gennemsnitsbelastning, oppetid og mere. Diskaktivitet viser et diagram for læsning og skrivning for hvert drev osv.

Min eneste klage er, at hukommelsesovervågningsdelen ikke viser bytteforbrug i menulinjen, men i betragtning af at du normalt kan føle og se bytteforbrug (den spinde strandkugle i døden), er det ikke så stort af en aftale. På RAM-emnet, hvis du rammer for virtuel hukommelse for ofte, foreslår jeg at kontrollere, om din Mac har brug for en RAM-opgradering, RAM er så billigt i disse dage og gør en stor forskel i systemets ydeevne, så det er svært at ikke retfærdiggøre det minimale bekostning for at maksimere det.

Alt i alt er det en fantastisk gratis app, der hurtigt forsvinder fra internettet, så hvis du vil holde øje med, hvordan din Mac håndterer sine ressourcer, så tag iStats Menu 2.0 gratis, før den er væk.