Sådan kommer du til menuen Boot Options på Power Mac G4

Power Mac G4 debuterede i 1999 og var Apples flagskibs desktop ved århundredskiftet. Produktionen til disse computere stoppede i 2004. Operativsystemet til disse maskiner maksimalt når Tiger 10.4.11, selvom du kan bruge LeopardAssist til uofficielt at støtte Leopard 10.5.8. Det ældre operativsystem begrænser nogle af de tilgængelige muligheder ved opstart, men det giver stadig en række muligheder.

Startup Manager

Hver Mac-bruger skal vide, hvordan man får adgang til Startup Manager. Ved hjælp af et enkelt tastetryk kan du få adgang til alle tilgængelige operativsystemer på din Mac. Dette kan vise sig nyttigt, når din Mac ikke kan finde operativsystemet, har problemer med at starte eller har mere end en installation af Mac OS X installeret. Start i Startup Manager ved at holde "Option" -tasten nede, når operativsystemet starter. Slip nøglen, når du ser skærmen Startup Manager.

Optiske drev

Mac OS X Tiger giver mulighed for at starte et optisk drev. Ved hjælp af installationsmediet, der fulgte med dit system, kan du køre Diskværktøj, geninstallere operativsystemet eller udføre en Apple-hardwaretest ved hjælp af Apple Tech Tools Deluxe-cd'en, der oprindeligt fulgte med en AppleCare-garanti. Værktøjerne på cd'en giver dig mulighed for at diagnosticere hardware og software-relaterede problemer på din Mac. Indsæt en CD i det optiske drev, og hold "C" -tasten nede for at starte til en CD.

Sikker tilstand

Fejlsikret tilstand giver en måde at diagnosticere din computer for at afgøre, om et problem stammer fra et hardware- eller software-relateret problem. Når du starter i fejlsikret tilstand, deaktiveres alle unødvendige kerneudvidelser. Alle præferencer, du angiver i Kontokontrolpanel, ignoreres også for at diagnosticere eventuelle problemer med software, der kan få din Mac til at opføre sig uventet. Start i fejlsikret tilstand ved at holde "Skift" -tasten nede, mens din computer starter. Slip nøglen, når det grå Apple-logo vises.

Måldisktilstand

Måldisktilstand giver en måde at starte op som en harddisk til en anden Mac; dette er en nyttig mulighed, når du vil have adgang til filer på et korrupt operativsystem fra en anden Mac. Tilslut din Mac, der kører Tiger, til en anden Mac med et FireWire-kabel. Hold "T" -tasten nede, mens målet Mac starter; til sidst skal du se et stort FireWire-symbol flyde rundt på en blå skærm. Du kan derefter få adgang til filerne på mål-Mac'en ved hjælp af Finder. Gennemse filsystemet som ved ethvert andet drev eller partition på din computer.

Startgenveje

Mac OS X Tiger bruger flere genveje til at få adgang til forskellige opstartsfunktioner ved opstart. Skub en fast CD ud ved at holde museknappen nede, mens computeren starter. Hvis du holder "X" nede ved opstart, tvinges en boot til Mac OS X, hvis du har Mac OS 9 installeret på dit system og angivet som standardoperativsystem. Tryk på "Command-S" -tasten giver dig mulighed for at starte i enkeltbruger-tilstand for at foretage fejlfinding af dit system. Tastekombinationen "Command-V" starter i den detaljerede tilstand og viser dig alle opstartsmeddelelser; dette kan være nyttigt ved fejlfinding.