Sådan får du Apple-skjult 30-årsdagen Macintosh-ikon skrifttype

Hvis retro-Mac'er, der er bygget ud LEGO, der er dobbelt som iPad, er ikke dine ting, vil du måske nyde dette lille påskeæg af sorter, som Apple synes at have forladt på deres 30th Mac Anniversary hjemmeside. Det er en gratis 62 tegn skrifttype i Mac ikoner, lige fra den originale Macintosh 128k gennem PowerBook lineup, 20 års jubilæum Mac, helt til de moderne iMac, Mac Pro og MacBook Pro modeller.

Installation af skrifttypen er et stykke kage, der gøres det samme som enhver anden skrifttype i OS X:

  1. Download Mac Icon skrifttype direkte fra Apple.com (link til .ttf font fil)
  2. Dobbeltklik på TrueType-skrifttypefilen (mac-icon-standard.ttf er det nøjagtige filnavn), og vælg derefter "Installer skrifttype"

Når den er installeret, kan du finde den anvendelig inden for Font Book-appen med titlen "Mac Icon Standard". Du skal enten kopiere og indsætte ikonerne fra skrifttype til din app, eller trække og slip dem i et brugbart felt, men selve skrifttypen kan ikke bruges som standard skrifttype ved at skrive. Du finder det også i det generelle skrifttypeforhåndsværktøj, men med de samme begrænsninger.

Her er et hurtigt overblik over hver af de medfølgende skrifttyper, selv om du vil kunne bruge højopløsningsversioner af hver ved at installere det selv i OS X:

Denne skrifttype bruges på Apples 30 års jubilæumsfest af Macintosh-webstedet, uanset om det var meningen, at det kunne downloades af resten af ​​os, er det ikke kendt, så tag det, mens du kan. En fremragende finde ved @llsethj af 9to5mac på Twitter, skål!

(Opdatering: Nogle brugere rapporterer, at de ikke kan bruge skrifttypen direkte inden for mange apps, det kan være afhængigt af OS X-version eller en begrænsning af selve skrifttypen. Hvis du har problemer, skal du få adgang til skrifttypen og ikoner gennem Font Book-programmet enten med Copy & Paste eller ved at trække og slippe fra Font Book selector. Se nærmere på dette yderligere ...)