Fordele og ulemper ved computeranimation

Med populariteten af ​​sådanne film som "Lord of the Rings" og "Jurassic Park" samt "Toy Story" og "Shrek" er computeranimationens muligheder blevet bragt skarpt i fokus. Derudover bruger folk i disse dage computeranimation til mere end bare film. Det har sine anvendelser på en række områder, lige fra arkitektoniske gengivelser til juridisk animation til rummiljøer oprettet af organisationer som NASA. På trods af nogle fantastiske anvendelser har denne type animation dog sine grænser. At vide hvornår man skal bruge håndtegnet arbejde i modsætning til computeranimation hjælper de fleste projekter med at holde sig på sporet.

Overvejelser

Værktøjer som Maya, Lightwave, Flash, CAD og andre computerprogrammer skal ses på, hvad de er --- værktøjer. De er tilfældigvis bare et andet instrument i en animator, illustrator eller arkitektværktøjskasse. De fleste projekter kræver mere end bare færdigheder med et computeranimationsprogram. Afhængig af den aktuelle opgave, kan de også kræve, at der skrives et manuskript, der tegnes storyboards --- meget ofte i hånden, klientkonsultationer og en lang række andre overvejelser. Derudover kræver de fleste projekter stadig traditionelt arbejde med blyant eller pen og blæk og papir, hvilket betyder, at det til trods for at have avancerede værktøjer ofte er en god ide at have en mere klassisk uddannet kunstner.

Misforståelser

De misforståelser, der er involveret i brugen af ​​computeranimation, går hånd i hånd med overvejelserne. Med fremkomsten og tilgængeligheden af ​​ny teknologi tror folk ofte fejlagtigt, at fordi de har de højteknologiske værktøjer til at udføre jobbet, har de også talentet til at fuldføre projektets krav. Dette fænomen blev først set, da desktop publishing-software blev populær. Virksomheder købte desktop-publiceringssoftwaren og forsøgte at oprette deres egne interne brochurer, plakater og andre marketingstykker, som krævede grafik. For det meste var resultaterne i bedste fald blandede. Denne slags programmer kræver talent såvel som teknisk viden for at skabe den ønskede effekt. Computeranimation er ikke anderledes.

Enhver form for grafikarbejde er tidskrævende og kræver flere færdigheder, end folk ofte indser. For en virksomhed eller organisation, der overvejer at bruge animation i deres reklame eller andet sikkerhedsmateriale, er det ofte en fejltagelse at spare på budgettet til grafikens afslutning af deres kampagne i stedet for at gøre det internt. Det er bedre at budgettere en grafisk kunstner end at prøve at gøre det internt, hvis der ikke er nogen i huset, der er kvalificerede til at udføre jobbet.

Hvis alt sammen får et firma til at beslutte at ansætte en animator eller grafiske kunstnere til et job, er det klogt at afveje fordele og ulemper ved at bruge denne form for professionel (og de værktøjer, de kan bringe til jobbet). En diskussion af fordele og ulemper ved at bruge en grafisk kunstner eller animator er ofte i orden.

Fordele

Ifølge Jesse Cordtz, animator og driftschef for HieroGraphics Entertainment, et animationsfirma med base i Boise, Idaho, er to af de største fordele ved at bruge computeranimation på et projekt den realisme og hastighedscomputeranimation, der kan medføre et projekt. Når et billede f.eks. Er oprettet i animationsprogrammet, kan det gemmes der til senere brug; det behøver ikke at blive "tegnet" eller genskabt. For shows, der produceres ugentligt, sparer dette meget tid. Mens den oprindelige output til oprettelse af produktet er stejl, går de senere episoder af en produktion hurtigere, fordi nøglebillederne allerede er oprettet.

Med hensyn til realisme behøver man kun tænke på kampsekvenserne i "Ringenes Herre" -filmene. Oprettet på et program kaldet Massive, omfattede dette program nøjagtigt det, Cortdz talte om. Ikke kun tilbød dette program hurtighed til projektet og skabte tusinder og tusinder af krigere til store kampsekvenser, det var i stand til at gøre det hurtigere end nogen kunne håndtegne så mange individuelle karakterer. Derudover leverede programmet realisme til sekvensen. Hver soldat, hvad enten Ork eller Elf, var en realistisk, enkelt karakter. Dette program kombineret med sekvenser af skud af levende skuespillere i kostume gav troværdige og realistiske resultater.

Ulemper

Cordtz påpeger også, at enhver computeranimation ofte er begrænset af programmets begrænsninger. For at forstå dette behøver man kun at tænke på de forskellige versioner af forskellige videospil. De tidligste inkarnationer af et spil som "Tomb Raider" ser anderledes ud end de senere, mere realistiske versioner af spillet. Disse ændringer skyldes i vid udstrækning teknologiske fremskridt, som har en direkte indvirkning på, hvad computeranimationsprogrammet kan gøre. Hvis teknologien er begrænset, er programmet begrænset.

En animator skal også tage hensyn til, hvad hvert trin i opgaven kræver. Et blyanttegnet billede fører ofte til et spontant billede, fyldt med følelser og følelser, der ofte er vanskelige at formidle med et computeranimationsprogram. Sådan grafik er afgørende for de tidlige stadier af et projekt, når det uddybes. Gengivelsen af ​​tegn egner sig til at bruge blyanttegnede eller håndmalede billeder af denne grund. Fordi der ikke er noget pres for at producere et færdigt produkt, er det kunstneriske team frit at udforske, doodle for at få en karakter helt rigtigt.

Endelig, som Cordtz også påpeger, er meget af brugen af ​​animation til branding. Mens CG-billeder kan være en del af en virksomheds brandingstrategi, er meget af designarbejdet stadig på papir. En trykt brochure kræver muligvis en grafisk kunstner, men behøver ikke computeranimator. Opgavens behov kommer altid først.

Effekter

Computeranimation har sin plads i en verden af ​​filmfremstilling, grafisk design og andre virksomheder. På grund af dets alsidighed bruges det nu i juridiske omgivelser til at genskabe sådanne hændelser som ulykkesstedet samt af NASA og andre organisationer for at illustrere billeder, der ellers ikke kunne ses.

Computergenereret animation er kommet for at blive, men det skal man se på, hvad det er --- et stykke og kun et stykke af et helt projekt.