Sådan dateres Jbl-højttalere

JBL er en forkortelse for James Bullough Lansing, der grundlagde virksomheden. JBL fremstiller en bred vifte af højttalere og subwoofere både under JBL-navnet og også under navnene Altec Lansing og Harman Kardon. I henhold til produktionsbestemmelser skal producenterne af elektronik medtage et minimum af produktionsdatooplysninger om deres produkter. Afhængigt af hvornår højttalerne blev lavet, kan disse oplysninger simpelthen omfatte et år og en uge eller være mere specifikke ned til dagen eller timen.

Trin 1

Afbryd højttalerne fra strømforsyningen og tilslutningerne, inden du fortsætter. Hvis højttalerne er i et køretøj, skal du frakoble bilbatteriets minuspol, inden du fjerner højttalere.

Trin 2

Vend forsigtigt højttalerne rundt, så bagsiden af ​​højttaleren vender mod dig. Undersøg bagsiden af ​​højttaleren for et klistermærke, der indeholder cifre eller bogstaver. Hvis du ikke kan se et klistermærke, skal du kigge efter indgraverede numre på højttalerens bagside eller vende højttaleren om og inspicere for tal.

Trin 3

Find producentens datakode. De første tre cifre angiver producenten af ​​højttalerne. Afhængigt af hvornår højttalerne blev lavet, kan producenten være Altec Lansing eller Harman Kardon, som begge har ejet JBL på et tidspunkt. Tallet 371 angiver Altec Lansing og 794 repræsenterer Harman Kardon.

Trin 4

Se på de resterende cifre. De første to cifre efter producentens trecifrede kode angiver året. Talere lavet før 1970'erne har kun et ciffer, der repræsenterer året, hvilket er vildledende. De resterende cifre angiver ugen i det år. For eksempel angiver en kode på 7949422, at højttalerne blev lavet i den 22. uge af 1994 af Harman Kardon.

Se på cifrene efter ugen for at se dagen og muligvis den time højttalerne blev lavet. Selv om dette ikke er et krav for producenter, inkluderer nogle disse oplysninger. Bemærk, at der undertiden vises en bindestreg mellem den trecifrede producentkode og datakoden.