Nulstil App Adgang til OS X Fortrolighedsdata fra kommandolinjen

Hvis du ved et uheld tillader en app at få adgang til ting som din personlige kontaktliste eller placering, eller du vil bare starte igen og have granulær kontrol over hvilke applikationer der kan få adgang til bestemte data, kan du bruge kommandolinjeværktøjet tccutil i OS X 10.8 og senere.

Tænk på tccutil-kommandoen som en slags kommandolinjegrænseflade til kontrolpanelet Sikkerhed og privatliv, så vi kan styre apps adgang til ting som kontakter, placeringstjenester, brugsstatistik og meget mere. Dette er adskilt fra GateKeeper, som styrer visse applikations evne til at starte.

De fleste brugere vil være bedre ved at bruge det mere venlige præferencepanel, men for dem, der kan lide at finjustere ting fra Terminal, her er det grundlæggende i tccutil-kommandoen:

I sin kerne er tccutil brugt til at administrere privatlivets database som sådan:

tccutil reset [service name]

Eksemplet på tccutil man-siden nulstiller privatlivsdatabasen, for hvilken apps kan få adgang til adressebogen (kontakter) som sådan:

tccutil reset AddressBook

Dette vil tilbagekalde alle applikationer adgang til AddressBook, hvilket betyder, næste gang du forsøger at åbne et program, der ønsker at få adgang til kontaktoplysningerne, bliver du bedt om at tillade eller nægte adgang for det pågældende program. Denne proces gentages for hver ekstra app, der forsøger at få adgang til sådanne data.

På samme måde kan du anvende den samme nulstilling til Location Services med følgende kommando:

tccutil reset CoreLocationAgent

Det samme gælder her, alle apps, der har adgang til Location Services, fjernes, hvilket kræver en bekræftelse igen i fremtiden.

Du kan finde en detaljeret liste over tjenester - ikke alle vil være relevante for tccutil - ved at indtaste "launchctl list" i terminalen. Som nævnt i begyndelsen af ​​artiklen, men hvis du ikke ved hvad du laver her og hvorfor, er det bedst at holde sig til panelet Fortrolighed for at kontrollere denne type personoplysninger.