Spørg OS X Daily: Hvordan styrer jeg Åbn en fil på Mac?

Reader Mathew Prairen spørger et fælles spørgsmål om tvangsfuld åbning af filer med et program på Mac, og det har et bemærkelsesværdigt simpelt svar:

"Jeg har et par dokumenter og filer fra min pc, som Sider nægter at åbne, er der nogen måde, jeg kan tvinge sider til at åbne disse filer?"

Faktisk kan du tvinge enhver applikation til at forsøge at indlæse næsten enhver fil i Mac OS X, og hemmeligheden bruger et tastaturmodifikator med et træk og sliptrick. Lad os gå igennem, hvordan dette virker for at tvinge en fil til at åbne i en udpeget app.

Tvinge Åbn en fil på Mac'en med en nøgleændrer & Drag Drop

Hvis du vil tvinge åbne en fil som denne, skal du blot holde tasten Kommando + Option nede, mens du trækker filen for at tvinge ind på applikationsikonet, som er gemt i Dock. Ideelt set har du lanceret applikationen allerede før du prøver dette.

Uanset hvad applikationen er, vil forsøge at åbne, hvad filen er. I nogle situationer vil dette fungere fint, hvilket tvinger mange billedredaktører til at åbne andre billedfiler, som normalt virker, ligesom tekstfiler til tekstredigerere og tekst- og tekstdokumenter til en generel teksteditor eller et sideprogram, men forsøger at tvinge et billedredaktør at indlæse dit perl script vil nok ikke virke - i det mindste som du forventer det. Ikke desto mindre forsøger filen at åbne i den app. Så længe kommandoen + ALT-tasterne holdes nede under træk og slip-sekvensen, bliver filen tvinget i den app, du droppede filen til, uanset om det er meningen, at appen skal se filtypen eller ej, er en anden historie.

Dybest set er der ingen garanti, at programmet vil lide den fil, du tvinger den til at åbne, men applikationen og Mac OS X vil alligevel forsøge, og det kan føre til nogle usædvanlige resultater eller visning af usammenlignende tegn eller endog en fejlmeddelelse, der indikerer fra applikationen, at filtypen er ugyldig. På grund af dette, hvis du vil forsøge at tvinge et program til at åbne en fil, skal du forsøge at holde fast i den generelle genre af den, som den oprindelige fil kom fra.

Opdateret: 4/5/2016 - Dette bekræftes for at fungere med alle versioner af Mac OS X, herunder Snow Leopard, Mac OS X 10.7 Lion, 10, 9 og OS X Mavericks, Yosemite, El Capitan osv.