Hvordan fungerer Lightscribe-brændere?

Skiverne

Lightscribe er et system, der bruges af mange CD- og DVD-brændere til at indskrive etiketter direkte på overfladen af ​​optiske medier. Etiketterne og grafikken er laserætset på diskens overflade, men kun den øverste side af disken er skrevet.Mærkatens billede er begrænset til gråtonetoner, og det kræver en særlig type disk, før Lightscribe-processen fungerer korrekt . Lightscribe-teknologien fungerer langt bedre end stick-on-labels eller diske, og brugerne kan oprette labels med næsten ubegrænsede designs og temaer. Lightscribe-processen giver brugerne mulighed for at oprette disketiketter med deres cd- eller dvd-drev i stedet for at bruge etiketter, der kan skrælle af under diskbrug, hvilket gør drevet ubrugeligt.

Køreturen

Lightscribe-brugere skal bruge både specifikke medietyper og en forfatter, der er designet med Lightscribe-teknologi. Når datoen er skrevet på disken, kan disken fjernes og inverteres for at præsentere mærketsiden for laserhovedet. Laseren ætser den valgte grafik eller tekst på diskoverfladen, og billedet kan ikke ændres, når det først er placeret på disken. Diskoverfladen er belagt med et reaktivt stof, der reagerer og skifter farve, når det udsættes for lyset fra drevets laserhoved. Billedet er farvehurtigt og varer normalt mindst 4 år under optimale forhold. Naturligvis kan både lagerets område og rumtemperaturen påvirke billedets kvalitet og levetid. Mens farven på Lightscribe-disken er variabel, tilbyder selve ætsningen ikke andet end gråtoner. For at billedet skal blive skrevet korrekt, skal drevet være i stand til at kende diskens nøjagtige specifikationer, så Lightscribe-laseren er i stand til at skrive billedet uden at overlappe sig selv. Processen med lightcribe begynder i midten af ​​disken og strækker sig udad mod kanten og fungerer, når disken roterer. Lightscribe-diske inkluderer en etiket på selve disken, der gør det muligt for drevet at lære diskspecifikationerne, og disse specifikationer skifter ikke mellem skrivesessioner. Det betyder, at den samme disk kan skrives med det samme billede flere gange, hvilket fører til en meget dybere ætsning med mørkere farve.

Håndtering

Lightscribe-diske kræver særlig pleje og håndtering, og direkte sollys vil mærkbart nedbryde diskbilledet inden for måneder. Lightscribe-lasere har en bestemt bølgelængde, og kun den samme bølgelængde vil påvirke diskens overflade nok til at producere et defineret billede. Af den grund er lightcribe-diske dyrere end standarddiske, da behandling og materialer, der kræves for at skabe den ætsbare diskoverflade, tager flere ekstra trin.