Sådan konferenceopkald ved hjælp af Cisco 7940

Cisco 7940-telefonen blev oprettet til brug sammen med Cisco IP-telefonsystemer. Enheden er designet til at være en almindelig kontortelefon med funktioner, der imødekommer behovene hos de fleste lav-til-mellemstore opkaldsvolumenbrugere. Telefonen kan håndtere op til fire samtidige opkald og har flere nyttige funktioner, herunder tilbageholdelse af opkald, opkaldsoverførsel, lydløs, højttalertelefon og konferenceopkald. Telefonen er designet til at gøre konferenceopkald til en simpel proces.

Foretag et opkald til den første part, der deltager i konferenceopkaldet, eller besvar et indgående opkald fra partiet. Dette er den samme proces som at foretage eller besvare et almindeligt opkald. Dette opkald kan være til eller fra et internt lokalnummer eller et eksternt telefonnummer.

Tryk på softkey “Mere”, mens du stadig er ved det første opkald for at se yderligere softkey-muligheder.

Tryk på softkey “Confrn”. "Confrn" repræsenterer "Conference" på softkeys. Dette aktiverer en ny linje og placerer det første opkald i venteposition.

Ring til et lokalnummer eller et telefonnummer for at kontakte den anden part til konferenceopkaldet.

Tryk på “Confrn”, når det andet opkald oprettes. Dette føjer den part, der er i venteposition, til opkaldet. Opkaldet inkluderer nu dig og de to parter.

Gentag trinene for at tilføje yderligere parter til konferenceopkaldet. Telefonen kan understøtte op til fire parter ud over den oprindelige telefonbruger ved et konferenceopkald.

Tips

Hvis den anden part ikke besvarer opkaldet, skal du trykke på knappen for det første ventede opkald i stedet for “Confrn” -knappen. Dette afbryder det andet opkald og forbinder dig igen med det første opkald.